Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Προεκλογικό κάλεσμα έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος: Ζήτησε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Σαν να έχουμε μπει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη συνεστίαση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο το βράδυ στο Belvedere της Βέργας, κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν στην εκλογές αυτοδυναμία στη ΝΔ και να αναδείξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη “πανίσχυρο πρωθυπουργό”. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που είπε για τον Τάκη Θεοδωρικάκο ότι “είναι ο πλέον αποφασιστικά αποτελεσματικός υπουργός που έχω δει τον τελευταίο καιρό”...
Ο χώρος της συνεστίασης γέμισε από στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ήταν εκεί οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, διακρίναμε μεταξύ άλλων τους δημάρχους Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, αντιπεριφερειάρχες, πολλούς εκπροσώπους φορέων και άλλους παράγοντες που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος έστειλε μήνυμα, στο οποίο σημειώνεται ότι δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, απουσίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με χαιρετισμό του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Δούζη, που πρώτος κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να στηρίξουν στις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία “ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Ελλάδα να συνεχίσει στην πορεία της ανάκαμψης την οποία έχει χαράξει η κυβέρνηση”.
Ο Αντώνης Σαμαράς στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι στην πορεία του στην πολιτική αυτό που έχει συμπεράνει είναι ότι εκείνο που μετράει τελικά είναι το πόσο αποτελεσματικός είναι ο πολιτικός και υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα του Τάκη Θεοδωρικάκου. Επίσης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι θα ανεγερθεί Μέγαρο της Αστυνομίας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας και παρατήρησε ότι αυτή η απόφαση αφορά τη ζωή των πολιτών, την οποία, πως είπε, επηρεάζουν “αναταράξεις που δημιουργούν διάφοροι και ήρθε ο καιρός αυτά να τελειώσουν”.
Χαιρέτησε επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος και πάλι υποστήριξε ότι με τις αλλαγές που έκανε στη νομοθεσία ο Τάκης Θεοδωρικάκος ως υπουργός Εσωτερικών έδωσε λύση απέναντι “στην ακυβερνησία που θα είχαν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αν δεν είχε αλλάξει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική”. Επίσης είπε ο δήμαρχος ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει οδηγήσει τη χώρα, μέσα από δύσκολα μονοπάτια που χρειάστηκε να ακολουθήσει, στην ασφάλεια.
Από την πλευρά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά για όσα είπε για εκείνον και τόνισε από την πλευρά του ότι ως πρωθυπουργός κράτησε τη χώρα όρθια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε σε θέματα ασφαλείας, σημειώνοντας ότι “ασφάλεια ίσον δημοκρατία” και τονίζοντας ότι αποτελεί ιδεολογική επιταγή για τη Νέα Δημοκρατία, τη λαϊκή πατριωτική παράταξη όπως είπε, η προώθηση της ενότητας και της κοινωνικής συνοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική για “ασφάλεια παντού” και για “εφαρμογή του νόμου για όλους χωρίς διακρίσεις”. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η διμοιρία των ΜΑΤ θα παραμείνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέχρι να ολοκληρωθεί η Βιβλιοθήκη, σημειώνοντας ότι τα πανεπιστήμια θα είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι λοστών και καδρονιών.
Σε ό,τι αφορά το Αστυνομικό Μέγαρο που είπε ότι θα ανεγερθεί στην Αγία Τριάδα, σημείωσε ότι αυτό θα συμβάλει ώστε να λυθούν οριστικά και αποφασιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε αναφορές και σε έργα της κυβέρνησης στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, μίλησε για το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης, είπε ότι το υπουργείο του διέθεσε 14 αστυνομικούς στην αστυνομική υπηρεσία του αεροδρομίου Καλαμάτας, ότι στο λιμάνι της Καλαμάτας θα καταπλεύσουν εννιά κρουαζιερόπλοια, ότι οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος θα παραμείνουν στη Μεσσηνία, ότι ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου. Ακόμη μίλησε για έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, από την εποχή που ο ίδιος ήταν υπουργός Εσωτερικών.
Κλείνοντας ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ενέδωσε ποτέ στον λαϊκισμό και ότι υπηρετεί την πατρίδα με γνώμονα τις επόμενες γενιές και κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να εργαστούν ώστε όταν έρθει η ώρα των εκλογών οι Έλληνες “με ευθύνη, με κρίση και με μνήμη” να ξαναδώσουν την ευθύνη της διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα