Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Γ. Λαμπρόπουλος: Τεράστια προβλήματα με την κατάργηση τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Μεσσηνία


Ερώτηση με θέμα την αναστολή λειτουργίας τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Μεσσηνία κατέθεσε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει σε αυτή, “από το 2015 και εντεύθεν, επί κυβερνήσεως των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, που οι τράπεζες πέρασαν ουσιαστικά σε ξένα χέρια, σταδιακά έχουν κλείσει πολλά καταστήματα σε πόλεις και κωμοπόλεις του Νομού Μεσσηνίας. Με πιο πρόσφατη αυτή του τέως Δήμου Γαργαλιάνων, που ταυτόχρονα δύο Τράπεζες, η ΕΤΕ και η Πειραιώς, έχουν γνωστοποιήσει ότι πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους, παρότι η δεύτερη διαθέτει και ιδιόκτητα ακίνητα στις περιοχές αυτές.
Η παραπάνω απόφαση, εφόσον υλοποιηθεί, θα δημιουργήσει μεταξύ άλλων τεράστια προβλήματα στη διευκόλυνση των πολιτών αλλά και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία, με μεγάλες εξαγωγές και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, καθώς οι τέως Δήμοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών έχουν υψηλή παραγωγικότητα σε καλλιέργειες κηπευτικών και ελαιολάδου.
Επειδή οι πολίτες των παραπάνω περιοχών, αλλά και όλης της Μεσσηνίας, είναι ανάστατοι από αυτές τις συμπεριφορές των Διοικήσεων των Τραπεζών, που αγνοούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για ανάπτυξη και διευκόλυνσή τους, αποσκοπώντας μόνο στο κέρδος τους, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Τι θα πράξουν άμεσα για τα τραπεζικά καταστήματα, που έχουν παύσει τη λειτουργία τους ή σχεδιάζεται να την αναστείλουν στο Νομό Μεσσηνίας και ιδιαίτερα γι’ αυτά στις πόλεις των Γαργαλιάνων και Φιλιατρών”.

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα