Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Απάντηση Πέτσα για το ρέμα Στενό στα Φιλιατρά


Στις 18 Οκτωβρίου του 2021 κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα “Επικίνδυνο και εγκαταλελειμμένο το ρέμα Στενό στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας”, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς - Α ́ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνος Χήτας - Β ́ Θεσσαλονίκης, στις 17 Ιουνίου φέτος απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
Και η απάντηση είναι γενικόλογη και καθαρά τυπική, καθώς αναφέρεται στις χρηματοδοτήσεις που έχει εγκρίνει το υπουργείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Τριφυλίας, για την κάλυψη δαπανών επενδυτικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον για τον δήμο αναφέρεται και στο ποσό της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”.
Στην ουσία, σε απάντησή του ο τέως αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, την 1η Νοεμβρίου πέρσι, η οποία δεν είναι αισιόδοξη, αναφέρει: “Λόγω περιορισμένων πιστώσεων για καθαρισμούς ρεμάτων τόσο το έτος 2020 όσο και το 2021 δόθηκε προτεραιότητα σε καθαρισμούς ρεμάτων εντός κατοικημένων περιοχών, κυρίως στον Δήμο Καλαμάτας και μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στον Δήμο Οιχαλίας στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας.
Στην περιοχή του Δ. Φιλιατρών και συγκεκριμένα στον εθνικό δρόμο Φιλιατρά - Κυπαρίσσια για την αποτροπή συγκεντρώσεως όμβριων υδάτων επί του οδοστρώματος έγινε κατασκευή αγωγού παράλληλα στο δρόμο μορφής ανάποδο Π διαστ. 1,50 χ 1,50 σε μήκος 1 χλμ. 
Επίσης, για την αύξηση παροχικότητας υπάρχοντος διευθετημένου ρέματος κατασκευάστηκε παράλληλα κυκλικός αγωγός όμβριων υδάτων διαμέτρου Φ1000 σε μήκος 200 μέτρα. 
Τα ανωτέρω έργα βοηθούν και στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλεως των Φιλιατρών.
Το αίτημα για εγκιβωτισμό με σκυρόδεμα του ρέμα τος «Στενό»δυτικά της πόλης των Φιλιατρών σε μήκος περίπου 1χλμ. δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα, γιατί απαιτείται οριοθέτηση του ρέματος, σύνταξη τεχνικής μελέτης από ιδιωτικό μελετητικό γραφείο και εξεύρεση της σχετικής πίστωσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα