Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Μωβ μέδουσες: «Άπλωσαν» τα πλοκάμια τους στη Μεσσηνία (Βίντεο)




Οι μωβ μέδουσες έχουν εξελιχθεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους λουόμενους στις παραλίες της Ελλάδας το φετινό καλοκαίρι, μιας και αρκετές περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα, με το τσίμπημά τους να είναι εξαιρετικά επώδυνο.
Αρχικά οι μωβ μέδουσες έκαναν την εμφάνισή τους στις περιοχές του Ιονίου, αλλά πλέον δεν λείπουν ούτε από τις θάλασσες στην Αττική και άλλων περιοχών της Ελλάδας, συμπεριλαμβανόμενης φυσικά της Πελοποννήσου.
Ανάμεσα σε αυτές μάλιστα, προστέθηκε όπως φαίνεται η Τριφυλία, γεγονός που έφερε στο φως ο χειριστής drone Νίκος Τσιακαλάκης.
Όπως φαίνεται στα βίντεο που ακολουθούν, η μουσική υπόκρουση των οποίων είναι άκρως χιουμοριστική, ο αριθμός τους δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος, με τις λήψεις να έχουν γίνει μεταξύ Καλού Νερού και Αγιαννάκη, περιλαμβάνοντας και θαλάσσιες χελώνες ανάμεσα στο κοπάδι των μεδουσών.

Στον ιστότοπο inaturalist.org υπάρχει χάρτης που δείχνει σε ποιες περιοχές εντοπίζονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, για να ξέρουν οι λουόμενοι πού μπορούν να κολυμπούν άφοβα και πού πρέπει να προσέχουν διπλά πριν πάρουν την απόφαση να βουτήξουν. Από
Από πλευράς Μεσσηνίας, υπάρχουν πορτοκαλί ενδείξεις στους Χράνους, στη Γιάλοβα, στο Βρομονέρι και στο Λαγκούβαρδο, με την Τριφυλία να έτοιμη να μπει πιο έντονα στο "κάδρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα