Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Στα “κάγκελα” εμπορικός κόσμος και συνταξιούχοι Τριφυλίας: ΟΧΙ στο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους


Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: “ΌΧΙ στην συνεχόμενη ερημοποίηση και τον οικονομικό μαρασμό της Τριφυλίας”
“O Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» συμπαρίσταται και στηρίζει την κινητοποίηση και την διαμαρτυρία, των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, του Εμπορικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, των Συνταξιούχων, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων, για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη των Γαργαλιάνων.
“Οι τετραπλά ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, και οι golden διοικήσεις τους, μέσα από την δικιά τους κακοδιαχείριση, παίρνουν αποφάσεις με ασυδοσία με την ανοχή και την στήριξη του ίδιου του κράτους”.
Η στρατηγική αυτή των τραπεζών, δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Έχει έρθει η ώρα η ίδια η κοινωνία να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην συνεχόμενη ερημοποίηση και τον οικονομικό μαρασμό της υπαίθρου και της Τριφυλίας.Καλούμε τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, να επανεξετάσει και ν΄ανακαλέσει την απόφασή της ώστε το Κατάστημα των Γαργαλιάνων να συνεχίσει τη λειτουργία του, εξυπηρετώντας έτσι καλύτερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής”, καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.
Παρέμβαση των Συνταξιούχων Μεσσηνίας ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων και στους ΓαργαλιάνουςΟι συνταξιούχοι στον δρόμο του αγώνα απέναντι στα σχέδια των διοικήσεων των τραπεζών
Σε δυναμική παρέμβαση στην κινητοποίηση που οργάνωσαν λαϊκοί φορείς των Γαργαλιάνων, ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων, προχώρησε σήμερα το πρωί η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας, μετά και την αντίστοιχη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε πρόσφατα στην Καλαμάτα.
Όπως τονίστηκε σε ανακοίνωση της επιτροπής, πρόκειται για συνέχεια σε μια τακτική των διοικήσεων των τραπεζών, να κλείνουν υποκαταστήματά τους σε διάφορες περιοχές, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα λαϊκά στρώματα, την ίδια ώρα που οι τραπεζοϋπάλληλοι απειλούνται με απολύσεις.
Καλώντας να μην περάσει η απαξίωση της ζωής του λαού και στην Τριφυλία, αφού μόνο απ’ το ενδεχόμενο κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων στους Γαργαλιάνους οι επιπτώσεις θα φανούν στην καθημερινότητα των περίπου 5.000 κατοίκων, το μέλος της επιτροπής αγώνα, Παναγιώτης Κουφαλάκος, στάθηκε στις ευθύνες των έως και σήμερα Κυβερνήσεων, σημειώνοντας:
“ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., μαζί μοίρασαν πακτωλούς χρημάτων στις τράπεζες με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και “σήμερα νίπτουν τα χείρας τους”, ενώ έχουν σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση”.
Κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης σημειώνοντας πως “μόνο μέσα από το δρόμο του αγώνα μπορεί να βρεθεί λύση και όχι απ’ τους επίδοξους σωτήρες σημερινούς και παλαιότερους”.
Της διαμαρτυρίας ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Γαργαλιάνων, ενώ επί τάπητος τέθηκαν και τα ζητήματα των συνταξιούχων για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους”, σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα