Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ο Βιολογικός Καθαρισμός Γαργαλιάνων και ο Λεβεντάκης


Το να παίρνει κανείς στα σοβαρά τον κ. δήμαρχο σε όσα κατά καιρούς ανακοινώνει, είναι ένα προνόμιο που αφορά πλέον λίγους, πολύ λίγους συνδημότες μας.
Το να θέλει να παραστήσει ότι είναι ένας άνθρωπος που πασχίζει και μοχθεί για τον τόπο, είναι πλέον κακόκουστο ανέκδοτο.
Ότι μπορεί ο ίδιος και το επιτελείο του, αν βέβαια υπάρχει, να δημιουργήσει ένα μεγάλο έργο για το Δήμο Τριφυλίας, αποδείχθηκε ότι και ο τελευταίος ευκολόπιστος πλέον δεν προσδοκεί τίποτα σημαντικό.
Ότι θέλει να ιδιοποιηθεί το βιολογικό καθαρισμό των Γαργαλιάνων «τσουβαλιάζοντας όλους στο σακί» ως άχρηστους, που ήρθε αυτός και έσωσε τον τόπο, είναι αναληθές, αλλά κυρίως ανέντιμο.
Και είναι ανέντιμο, γιατί δεν αναγνωρίζει και, φυσικά, αποκρύπτει το πολύ σημαντικό έργο που έγινε από τη δική μας Δημοτική Αρχή, όταν είχαμε και την ευθύνη του Δήμου.
Είναι ανέντιμο, διότι απωσιωπά το ότι βρήκε έτοιμη τη μελέτη, όπως και τους περιβαλλοντολογικούς όρους και την απόφαση εκτέλεσης του έργου από μας, τα οποία βεβαίως και χρησιμοποιεί, μελέτη που όντως καρκινοβατούσε για χρόνια και εμείς ολοκληρώσαμε.
Είναι ανέντιμο, γιατί απωσιωπά το ότι άλλοι δήμαρχοι έλυσαν το χωροταξικό του ΒΙΟ.ΚΑ Γαργαλιάνων, μια επώδυνη και δύσκολη διαδικασία, όταν αυτός είναι ανίκανος να χωροθετήσει έστω ένα σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου.
«Έβαλε χέρι» στη μελέτη του έργου, δήθεν για να δημιουργήσει το προσωπικό του αφήγημα, την ψευδαίσθησή του, κυρίως όμως να ξεγελάσει τους πολίτες για τη σημαντικότητά του, όπως εκ συστήματος κάνει, και έριξε τόνους λάσπης εναντίον μου, όπως επίσης εκ συστήματος για όλους κάνει. Αλλά και αυτό είναι ανέντιμο.
Βεβαίως, κατέθεσε την πρόταση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, αλλά αυτό θα το έκανε ο οποιοσδήποτε, αφού όλα ήταν έτοιμα.
Μας παραμύθιαζε ότι για να κατατεθεί πρόταση ένταξης έπρεπε να έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό και αυτοδιαψεύστηκε.





Απόδειξη της αβελτηρίας του, της αδιαφορίας και της άγνοιάς του, είναι ότι έχει καταφέρει να καθυστερήσει τόσο το έργο όσο κανείς άλλος δε θα μπορούσε να καταφέρει.
Πανηγύρισε προχθές ότι πήρε προέγκριση δημοπράτησης για τον τεχνικό σύμβουλο, όταν έπρεπε η δημοπράτηση να έχει γίνει από την 25 Αυγούστου 2021 και να έχει υπογραφεί η σύμβαση την 31η Δεκεμβρίου του 2021, με καταληκτική ημερομηνία της σύμβασης την 31η Δεκεμβρίου 2023, όπως αποδεικνύεται από τη δεσμευτική υποχρέωση της πορείας του έργου στο διάγραμμα 1.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Θα έπρεπε την 25η Αυγούστου 2021 να έχει δημοπρατηθεί το υποέργο 2 «Εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων Γαργαλιάνων», δηλαδή το εργοστάσιο να έχει συμβασιοποιηθεί την 31η Δεκεμβρίου ιδίου έτους και να έχουν ολοκληρωθεί την 31η/12/2023, όπως ήταν η δέσμευση έναντι του ΕΣΠΑ και το διάγραμμα 2 αποδεικνύει.
Όπως, επίσης, το υποέργο «Εσωτερικό Δίκτυο ακαθάρτων, αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων και αγωγός διάθεσης οικισμού Γαργαλιάνων» ομοίως έπρεπε να έχει στις ίδιες ημερομηνίες δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί και ολοκληρωθεί, όπως επίσης το διάγραμμα 3 αποδεικνύει.
Τρία χρόνια τώρα δεν έχει ολοκληρώσει το ιδιοκτησιακό του Βιολογικού, τη μοναδική εκκρεμότητα που είχα αφήσει, αλλά και αυτή, όπως αποδεικνύεται, έπρεπε να την είχα κάνει εγώ, αφού τόσο λίγοι αποδεικνύονται.
Αυτά τα κατορθώματα μόνο αυτή η Δημοτική Αρχή μπορεί να καταφέρει και σε αυτό ο κ. δήμαρχος έχει δίκιο: «Μόνο αυτός μπορεί!».
Του Παναγιώτη Κατσίβελα
τέως δημάρχου Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα