Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Κρεμμύδια: Τα βασικά τους είδη και πώς να τα διαλέξετε


Ελληνική κουζίνα χωρίς κρεμμύδι δε γίνεται! 
Με τη την αψάδα του, αλλά και τη γλύκα του όταν μαγειρευτεί, καθώς και την ικανότητά του να «μελώνει» τις σάλτσες, εξασφαλίζει γεύση σε αμέτρητα εδέσματα του παραδοσιακού τραπεζιού, αλλά και δημοφιλή πιάτα της Μεσογείου.
Ποιο είδος κρεμμυδιού ταιριάζει όμως σε κάθε πιάτο;
Σύμφωνα με τον icookgreek.com από την οικογένεια των κρεμμυδιών διαλέγουμε:
Άσπρο κρεμμύδι για ρύζι και ριζότο: Το κρεμμύδι ομοιογενοποιείται και γίνεται «ένα» με τους κόκκους του ρυζιού κατά το μαγείρεμα. Έτσι, η καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες ανοιχτόχρωμες συνταγές για ριζότο είναι το λευκό κρεμμύδι, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα.
Κόκκινο κρεμμύδι για τη χωριάτικη σαλάτα: To κρεμμύδι στις σαλάτες τρώγεται, κατά κύριο λόγο, ωμό. Επομένως, είναι προτιμότερο ένα κόκκινο κρεμμύδι που είναι πιο γλυκό και έχει πιο έντονη γεύση από το λευκό στην ωμή του εκδοχή.
Εσαλότ και κοκκάρια για το στιφάδο: Τα κρεμμύδια εσκαλότ ή ασκαλώνια ή κοκκάρια, είναι μικρά σε μέγεθος, έχουν ήπια γεύση και είναι αρκετά γλυκά. Γι’αυτό και τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα σε συγκεκριμένα φαγητά, όπου το κρεμμύδι πρωταγωνιστεί. Τέτοιο είναι το παραδοσιακό στιφάδο. Είναι πολύ ντελικάτα και θεωρούνται ο βασιλιάς των κρεμμυδιών.
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χρησιμοποιούνται κυρίως όταν θέλουμε χρώμα στο φαγητό μας. Επίσης τα προτιμούμε όταν δεν αποζητούμε έντονη «αψάδα», δηλαδή όταν δεν επιθυμούμε πολύ πικάντικη ή κυρίαρχη γεύση και έντονο άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα