Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Χρηματιστήριο: Δυναμική επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου μετά το 2017 - Το μήνυμα του Τ. Αράπογλου

Την επιστροφή στο Χ.Α. για δεύτερη φορά γιόρτασε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο με τον πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου να κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης.
Ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ. Γιάννος Kοντόπουλος αναφέρθηκε στην έξοδο της τράπεζας το 2017 και τόνισε ότι η Τράπεζα Κύπρου ακολούθησε πορεία ανάκαμψης με έντονη αναπτυξιακή πορεία, κεφαλαιοποίηση 2 δις. ευρώ και αύξησε την διασπορά της. Η απόφαση για επανεισαγωγή έχει ως στόχο την αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής και επιβεβαιώνει τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως μοχλό ανάπτυξης
Η πορεία του τραπεζικού κλάδου τα τελευταία χρόνια στο Χ.Α είναι έντονα ανοδική (αποτελεί το 24,5% της κεφαλαιοποίησης και το τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 40%). Το ελληνικό χρηματιστήριο στοχεύει στην αύξηση της εξωστρέφειας και υποσχέθηκε να είναι δίπλα στην Τράπεζα.
Ο πρόεδρος της Τρ. Κύπρου, Τάκης Αράπογλου τόνισε ότι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν απαραίτητη. Ωστόσο, στερούσε την επαφή της τράπεζας με την βάση της και τους Έλληνες επενδυτές. Η πρόοδος της τράπεζας δεν απεικονίζονταν ικανοποιητικά στην τιμή της μετοχής που είχε πολύ χαμηλό όγκο συναλλαγών. Αυτό απέτρεπε πολλούς επενδυτές να τοποθετηθούν. Τόνισε ότι η απόφαση για διανομή του 30% των κερδών 2024 αύξησε την τιμή της μετοχής αλλά όχι αρκετά.
«Αποφασίσαμε την μεταφορά μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών για να αυξήσουμε την εμπορευσιμότητα της μετοχής και να είναι άμεσα συγκρίσιμη με τις ελληνικές τράπεζες. Η αυξανόμενη φήμη του Χ.Α θα βοηθήσει στην άνοδο της μετοχής».
Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου, χαιρέτισε την επανεισαγωγή τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος, αποκαταστάθηκε η ισορροπία και η ελληνική αγορά έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα