Πτώσεις καρπών και αλλαγές στη γεύση
Σύμφωνα με παραγωγό σύκων που μίλησε στο OPEN, τον Μάιο με τον Ιούνιο σημειώθηκε μεγάλη πτώση των καρπών από τα δέντρα ε ένα μεγάλο ποσοστό γύρω στο 70 με 80% ειδικά στην καλλιέργεια της μαύρης συκιάς.
Τη σύσταση και τη γεύση του σταφυλιού φαίνεται να έχει αλλάξει η συνεχώς αυξανόμενη θερμοκρασία. Οι αμπελουργοί φέτος μάζεψαν τα σταφύλια τους περίπου έναν μήνα νωρίτερα από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Όπως δηλώνουν βλέπουν αύξηση 10% στο τελικό προϊόν αλλά και μείωση παραγωγής.
Έρχονται ανατιμήσεις
Οι ανατιμήσεις και στα σύκα είναι προδιαγεγραμμένες, καθώς μπορεί ο καταναλωτής να το βρει και 10 ευρώ το κιλό στο ράφι. Στον αντίποδα αισιόδοξες προβλέψεις υπάρχουν για το λάδι καθώς όπως λένε ο παραγωγοί παρά τα προβλήματα που υπάρχουν η μείωση σε αρκετές περιοχές αναμένεται να είναι έως και 60% μεγαλύτερη με αποτέλεσμα να μειώνεται η τιμή παραγωγού.
Σε κάθε περίπτωση, εάν συνεχίσουν οι μειώσεις στην τιμή παραγωγού δεν αποκλείεται μέσα στο 2025 να υπάρξει μείωση έως και 30% και στην τιμή του λαδιού στο ράφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα