Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

“Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εμπαιγμός για το Πύργος – Τσακώνα”

«Για τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, τα τελευταία πέντε χρόνια το μόνο που ακούγεται από τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι γενικολογίες και ευχολόγια, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις…» αναφέρει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της «Νέας Αριστεράς» και Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε  στη Βουλή για τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα.
Ο κ. Χαρίτσης στην επίκαιρη ερώτησή του με θέμα «Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εμπαιγμός για τον οδικό άξονα Πύργος– Καλό Νερό – Τσακώνα, σε βάρος της οδικής ασφάλειας και της ανάπτυξης της περιοχής», αναφέρει: «…μετά την ανάθεση της επικαιροποίησης των μελετών στον παραχωρησιούχο “Ολυμπία Οδός Α.Ε” και τις παντελώς αόριστες απαντήσεις του υπουργού που “επιδιώκει” να βρει χρηματοδότηση, η τύχη του έργου αυτού αγνοείται και όπως όλα δείχνουν δεν περιλαμβάνεται καν στις προτεραιότητες του υπουργείου».
Επίσης ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της «Νέας Αριστεράς» επισημαίνει το κοινό μέτωπο των Εμπορικών Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής που απαιτούν την υλοποίηση αυτού του κρίσιμου έργου, τονίζοντας «…την οδική ασφάλεια που απαιτεί αναβάθμιση και βελτίωση προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα τροχαία δυστυχήματα και θύματα, όπως το τροχαίο που τον περασμένο Αύγουστο συγκλόνισε τις τοπικές κοινωνίες. Η κάκιστη κατάσταση του δρόμου που συνδέει σήμερα τον νομό Ηλείας με τον νομό Μεσσηνίας είναι γνωστή σε όλους και προκαλεί την οργή των κατοίκων».
Τέλος ο κ. Χαρίτσης τονίζοντας την άμεση «ανάγκη για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη συγκεκριμένη περιοχή» προκειμένου «να μην υπάρξουν άλλα θύματα σε τροχαία δυστυχήματα», καθώς και το τμήμα αυτό θα διασυνδέσει την Ολυμπία Οδό με τον αυτοκινητόδρομο του Μωρέα και αποτελεί τμήμα του πανευρωπαϊκού οδικού δικτύου που ξεκινάει από την Τεργέστη και φτάνει έως την Καλαμάτα, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και της νότιας Πελοποννήσου», καλεί τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να απαντήσει στην Βουλή στα ακόλουθα ερωτήματα:Ποιες ενέργειες έχουν γίνει και σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται σήμερα το εν λόγω έργο;
Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το έργο και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για το θέμα αυτό;Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του κ. Χαρίτση δείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα