Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Πολάκης: «Και εγώ είμαι εδώ, άλλος;» - Η απάντηση στην υποψηφιότητα Κασσελάκη


Μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη «παρών» δηλώνει και ο Παύλος Πολάκης, καλώντας τους συνυποψήφιους του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.
«Και εγώ είμαι εδώ. Εγώ έχω βάλει υποψηφιότητά», σημειώνει ο Παύλος Πολάκης και πετώντας το μπαλάκι στους υπόλοιπους διεκδικητές, προσθέτει «Άλλος;;»
«Καμία σοβαρή κουβέντα θα πούμε;;»συνεχίζει και συμπληρώνει, «Θα εγγυηθούμε την ενωτική πορεία σταματώντας τις διχαστικές τοποθετήσεις ένθεν κακείθεν;Θα συζητήσουμε για ξεκάθαρο προγραμματικό λόγο σε σύγκρουσή με τη διαπλοκή,για αναδιανομή υπέρ της εργασίας,με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στην εξωτερική πολίτικη ,με δημόσιο έλεγχο σε μια τράπεζά τη ΔΕΗ και το ένα διυλιστήριο,με προστασία δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας, με ισχυρό κοινωνικό κράτος;».
«Θα ξεκαθαρίσουμε πως δεν Θέλουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρο και περιθωριακό ή χρήσιμο συμπλήρωμά σε ελεγχόμενες κεντροαριστερές λύσεις ΑΛΛΑ ένα ΣΥΡΙΖΑ κορμό της προοδευτικής παράταξής με ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες, που θα αποτελέσει την εναλλακτική ΛΥΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,στο σύστημά Μητσοτάκη που Κλείνει τον κύκλο του;;;», τονίζει, κλείνοντας την ανάρτηση του ο βουλευτής Χανίων.


Η ανάρτηση Κασσελάκη
Νωρίτερα με μία ανάρτηση, ο Στέφανος Κασσελάκης προαναγγέλλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δημοσίευσή του γράφει μόνο τη φράση «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» και τη συνοδεύει με το hashtag «#Ειμαι_εδω».
Η ανάρτηση - προαναγγελία


Χαμός στα social media με το #Ειμαι_εδω
Τα πόστερ απέκτησαν νέες διαστάσεις, με τους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσπαθούν να κάνουν παραλληλισμούς ή και photoshop.
«Είμαι_εδώ» αναφέρει ένα άλλο πανομοιότυπο πόστερ που όμως η φιγούρα του Στέφανου Κασσελάκη έχει αντικατασταθεί από τον Στέφανο Τζουμάκα.
«Είμαι_πιο_εδώ» γράφει το πόστερ της Όλγας Γεροβασίλη, που δημοσίευσε ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε το μαύρο και μωβ φόντο που συνόδευσε το μήνυμα «είμαι εδώ» ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η ελπίδα δεν είναι ούτε μαύρη ούτε μωβ» σημείωσε στο βίντεο που ανάρτησε στο instagram με το οποίο ζητά σεβασμό στην ιστορία του κόμματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποκτήσει ποτέ ιδιοκτήτες... Είμαστε εδώ για τη συνεργασία του προοδευτικού χώρου» αναφέρει μεταξύ άλλων και φιλοξενεί φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα.


Κάποιος άλλος χρήστης του διαδικτύου προσπάθησε να βρει αναφορές εκτός πολιτικής, ανασύροντας ένα πόστερ του Κωνσταντίνου Αργυρού για μια συναυλία. Η λογική της φωτογράφισης, δηλαδή ασπρόμαυρη και προφίλ, ήταν παρόμοια. Κάποιος ωστόσο φρόντισε να βάλει τη δική του.. πινελιά, επικαιροποιώντας, τρόπον τινά την αφίσα, γράφοντας (εκ των υστέρων) τη φράση «Είμαι εδώ».


Στον Φάμελλο το βάρος μετά την άρνηση Γεροβασίλη

Την ίδια ώρα, ανοίγει ο δρόμος για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου, η οποία φιλοδοξεί να εκφράσει όλη την πλευρά των «87». Αυτό για την ώρα ωστόσο, δεν είναι δεδομένο καθ΄ότι ο κ. Φάμελλος δεν προέρχεται από την τάση των «­87», της λεγόμενης «φρουράς Τσίπρα». Υπάρχει ένα κομμάτι αυτών που θα ήθελε άλλη υποψηφιότητα και τις επόμενες ημέρες το βάρος θα πέσει στον κ. Φάμελλο, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη ήδη ξεκαθάρισε πως δεν θα συμμετέχει στην εσωκομματική διαδικασία.
Όσον αφορά τον Νίκο Παππά, κόβει κάθε συζήτηση περί υποψηφιότητας.
Σημειώνεται πως οι υποψηφιότητες πρέπει να ανακοινωθούν έως τις 24 Οκτωβρίου.


Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα, στις 5 Οκτωβρίου συνεδριάζει ξανά η Κεντρική Επιτροπή και εκεί αναμένονται νέες εντάσεις, καθώς θα τεθεί πιθανότητα εκ νέου και το θέμα της ερμηνείας του πόθεν έσχες αλλά και το ποια θα είναι η θητεία της παρούσας Κεντρικής Επιτροπής ή αν θα εκλεγεί ταυτόχρονα -όπως υπερψηφίστηκε- μαζί με την εκλογή προέδρου.
Όλα, πάντως, δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά διάσπασης, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα