Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ-Δήμαρχοι

Σήμερα ονόματα υποψηφίων
Στη φάση της επεξεργασίας των ονομάτων που είτε αυτοπροτάθηκαν είτε ετεροπροτάθηκαν για τις θέσεις των υποψήφιων δημάρχων στη Μεσσηνία και των αντιπεριφερειαρχών για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βρισκόταν έως αργά χθες το βράδυ η αρμόδια επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και, άνευ απροόπτου, η δημοσιοποίησή τους αναμένεται να γίνει σήμερα.
Στο μεταξύ, το πρωί της Κυριακής, στο κέντρο «Γρηγόρης» στην Καλαμάτα, συνεδρίασαν οι συντονιστικές επιτροπές των δημοτικών οργανώσεων, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους επί της διαδικασίας που θα έπρεπε να ακολουθηθεί ως προς την ανάδειξη των υποψηφίων.

Όμως, λίγες ήταν εκείνες οι οργανώσεις που έδωσαν το «παρών». Όπως προέκυψε, οι περισσότερες ούτε καν είχαν συνεδριάσει και, κατά συνέπεια, δεν παρέστησαν εκπρόσωποί τους, προκειμένου να καταθέσουν τις αποφάσεις.

Η συνεδρίαση, κατά την οποία δεν αποφεύχθηκε η ονοματολογία, ξεκίνησε με την τοποθέτηση της αναπληρώτριας γραμματέως Αθηνάς Κουντουρατζή – Μπλάνα, η οποία σημείωσε πως η διαβούλευση είναι μεγάλο όπλο για τη δημοκρατία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και την παρουσία των αντάρτικων ψηφοδελτίων σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν Δήμοι στο νομό.

Ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Θαν. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στο πολιτικό πλαίσιο υπό το οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ σε χαιρετισμό του ο βουλευτής Οδυσ. Βουδούρης επισήμανε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου θα έχουν ένα σημαντικό πολιτικό νόημα. Ζήτησε να εξασφαλιστούν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, πρότεινε να μείνουν οι βουλευτές εκτός της ονοματολογίας και οι υποψήφιοι να παρουσιαστούν στις συνελεύσεις είτε των δημοτικών ομάδων είτε των τοπικών οργανώσεων. Όσο αφορά στον υποψήφιο της Καλαμάτας, παρατήρησε πως υπάρχει πρόβλημα και μόνο με υπέρβαση θα βρεθεί λύση.
Ονοματολογία και υποψήφιοι

Ο γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Καλαμάτας Γιάννης Σταματόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα για την Καλαμάτα θα είναι θετικό. «Δεν είναι τόσο δύσκολο να κερδηθεί ο Δήμος», είπε χαρακτηριστικά και σύστησε κι αυτός, με τη σειρά του, να μη χαθούν Δήμοι, όπως το 2006, από αντάρτικα ψηφοδέλτια.

Όσον αφορά στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων, πρότεινε κάλπη ή μέσα από τα βιογραφικά τους σημειώματα.

Ο γραμματέας της Δ.Ο. Μεσσήνης Θαν. Τσάμης μίλησε για την απόφαση που έλαβε η Συντονιστική της Επιτροπή (παρουσιάστηκε αναλυτικά στο κυριακάτικο φύλλο του «Θ»).

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκε επιστολή από την οργάνωση της Πύλου, με βάση την οποία προτείνονται για υποψήφιοι δήμαρχοι οι Ηλίας Κανάκης (έχει αυτοπροταθεί), Λεων. Φιλιππόπουλος και Διον. Αλευράς.

Το μέλος της Σ.Ε. της Δ.Ο. Καλαμάτας Βασ. Δωδέκατος «τάραξε τα νερά», προτείνοντας τον Λεων. Φιλιππόπουλο για υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας, άποψη που, όπως είπε, είναι μειοψηφική.

Ο γραμματέας της Δ.Ο. Οιχαλίας Περ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι έγινε κοινή συνεδρίαση όλων των οργανώσεων που ενώνονται στο νέο Δήμο Οιχαλίας. Το αποτέλεσμα ήταν να προταθεί κάλπη για την ανάδειξη του υποψήφιου δήμαρχου, θέση για την οποία αποφασίστηκε να προταθούν ο νυν νομαρχιακός σύμβουλος Παν. Αλευράς ή ο συνταξιούχος διευθυντής του ΙΚΑ Δημ. Μπαζιωτόπουλος ή ο λογιστής Κ. Δημητρακόπουλος.

Επικράτησαν διαφωνίες για το αν και κατά πόσο θα έπρεπε να τεθούν στη συζήτηση ονόματα υποψηφίων και διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις, μεταξύ των οποίων μία που υποστήριζε ότι η ονοματολογία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Ανακοινώθηκε, επίσης, η απόφαση της Σ.Ε. της Δ.Ο. Φιλιατρών, σύμφωνα με την οποία προτάθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου Τριφυλίας ο γιατρός, τέως δήμαρχος Φιλιατρών Δημ. Σωτηρόπουλος.

Αιχμηρές βολές

Ανάμεσα στις άλλες απόψεις που διατυπώθηκαν, ξεχώρισε αυτή του γραμματέα της νεολαίας και μέλους της Ν.Ε. Νικ. Χόνδρου. Μεταξύ άλλων, υπαινίχθηκε πως η διαδικασία της διαβούλευσης δε θα είναι αντικειμενική, φέρνοντας ως παράδειγμα αυτό που έγινε με το Δ.Σ. του νοσοκομείου, για το οποίο είπε ότι κατατέθηκαν βιογραφικά και ορίστηκαν ως μέλη άτομα που δεν κατέθεσαν βιογραφικά, οι ημέτεροι των πολιτικών γραφείων.

Παρατήρησε ότι για κάθε οργάνωση θα υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί στην περίπτωση που κατατεθεί υποψηφιότητα μετά την προθεσμία που όριζε η σχετική εγκύκλιος.

Ζήτησε το αποτέλεσμα της κάλπης να γίνει σεβαστό από όλους και μεταφέροντας την άποψη του επίσης μέλους της Ν.Ε. Γ. Κατσούλη, πρότεινε να προταθεί ως αντιπεριφερειάρχης ο Λεων. Φιλιππόπουλος και αν δεν επιθυμεί, να προταθεί για τη συγκεκριμένη θέση κάποιος νομαρχιακός σύμβουλος
Τη συζήτηση έκλεισε ο νομαρχιακός σύμβουλος Παν. Αλευράς, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, αυτοπροτάθηκε για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου. Ευχαρίστησε τους γραμματείς των οργανώσεων του νέου Δήμου Οιχαλίας για την τιμή που έκαναν στο πρόσωπό του να τον προτείνουν ως υποψήφιο δήμαρχο και προειδοποίησε πως στις επερχόμενες εκλογές το κλίμα θα είναι πολύ βαρύ, λόγω της αντίδρασης του κόσμου στα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Ζήτησε, τέλος, συστράτευση για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα