Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ

Μέσω pasok.gr η υποβολή υποψηφιοτήτων

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει, τελικά, η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές μέσω του pasok.gr. Την απόφαση πήρε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασής του το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα λήξει στα μέσα Ιουνίου, ενώ η επιλογή για τις Περιφέρειες και τις 10-15 μεγάλες πόλεις θα γίνει στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, από το Εθνικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων. Ενδιαμέσως, θα γίνει σύσκεψη της Επιτροπής με τους γραμματείς των περιφερειακών και των νομαρχιακών οργανώσεων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στην επιλογή των υποψηφίων.

Τα παραπάνω αναφέρονται στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr. Επίσης, τονίζεται ότι με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου η σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων, στην οποία ήδη συμμετέχουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο βουλευτής Θανάσης Τσούρας, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου (αποχωρεί οικειοθελώς λόγω των καθηκόντων του στο υπουργείο), προστίθενται η Συλβάνα Ράπτη, ευρωβουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, η Χρυσάνθη Κισκήρα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της γραμματείας Οργανωτικού.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Επιτροπή πρόκειται να εκδώσει εγκύκλιο που θα περιγράφει την παραπάνω διαδικασία και θα θέτει τα κριτήρια της αξιολόγησης των υποψηφίων. Δηλαδή, το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, τη διείσδυση σε άλλους κοινωνικούς χώρους, την εμπειρία, τη στήριξη στο εγχείρημα του «Καλλικράτη» κ.λπ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ετέθη από πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου το ερώτημα, «αν οι βουλευτές που θα δηλώσουν και θα επιλεγούν ως υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες, θα πρέπει να παραιτούνται από το βουλευτικό αξίωμα». Ωστόσο, δεν ελήφθη συγκεκριμένη απόφαση, αν και η αίσθηση είναι ότι, τελικώς, δε θα προκριθεί η λύση της παραίτησης, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει περισσότερες δυνατότητες επιλογής υποψηφίων.
Επιπλέον, συζήτηση έγινε και για την επαναφορά του 42%, υπέρ του οποίου τάχθηκαν πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, με το επιχείρημα ότι μέσα σ’ αυτό το κλίμα οι συνεργασίες για το ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ δύσκολες, ενώ με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν σε μεγάλο βαθμό και τυχόν «αντάρτικα» ψηφοδέλτια. Να υπενθυμίσουμε ότι αν και ο «Καλλικράτης» προβλέπει εκλογή με 50%+1, για το θέμα έχει εξαγγείλει διάλογο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 06, 2010

    Απατεώνες! πασοκ και νέα Δημοκρατία! θέλουν να αναπαράγουν τις στρεβλώσεις του συστήματος!Θέλουν να ελέγχουν τους πάντες! Γιατί αν εκλεγείς με την σημαία ενός κόμματος, τι σόι αντιδράσεις μπορείς να έχεις; Γι αυτό τα κόμματα στηρίζουν ανθρωπάκια καρικατούρες, που προκειμένου να πάρουν κάποιαχρήματα, κάποιους τίτλους, κάποια αξιώματα, δέχονται να πουληθούν!!!!!!!!!!ΑΝΤΙΔΡΆΣΤΕ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΜΕΝΟΥΣ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΈΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ...... ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ, ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΘΟΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑνώνυμοςΙουνίου 06, 2010

    Οχι στους χρισμένους υπηρέτες! Είναι επικύνδινοι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑνώνυμοςΙουνίου 06, 2010

    Ποια κόμματα; Έχουν μουτρα να χρίσουν; Αν τολμάνε, ας το κάνουν!!!!!!!!!! Μαύροοοοοοο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑνώνυμοςΙουνίου 06, 2010

    Ποιός θα τολμήσει να ζητήσει χρίσμα; αυτό σημαίνει οτι επικροτεί τις κλεψιές και απατεωνιές όλων των πολιτικών!!!!!!!!!!!!!!!!! δηλ. Λαμόγιο!!!!!!!! Όχι μαύρο, Κατάμαυρο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΙουνίου 06, 2010

    Θα φάνε τα γιαούρτια που είναι για τους άλλους!!!!!!! χι!χι!χι!χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα