Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Δημοτικό Συμβούλιο


Φραστικό επεισόδιο Νίκα με Κοσμόπουλο και Τσερώνη
Η ένταση και οι φραστικοί διαπληκτισμοί μεταξύ του δημάρχου Παν. Νίκα και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κυριάρχησαν σε μία ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Στην προχθεσινή, αιτία της σύγκρουσης ήταν οι μυστικοί χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά προηγούμενης απόφασης Δικαστηρίου για το κλείσιμο της Μαραθόλακκας.

Τη συζήτηση άνοιξε με σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης και Όμορφης Πόλης», Β. Κοσμόπουλος. Όπως υποστήριξε, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση ο δήμαρχος Παν. Νίκας διαβεβαίωνε τους δημοτικούς συμβούλους ότι δεν πρόκειται να «αιφνιδιάσει» κανέναν με το χειρισμό του προβλήματος με το κλείσιμο της Μαραθόλακκας, την αμέσως επόμενη ημέρα ακολούθησε εντελώς διαφορετική πρακτική. Αυτή η πρακτική της Δημοτικής Αρχής χαρακτηρίστηκε από τον κ. Κοσμόπουλο ως πράξη υποβάθμισης και ανυποληψίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν στην παρέμβασή τους τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Αλευράς όσο και ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος Ντ. Τσερώνης.
Οι επίμονες ερωτήσεις από την πλευρά των επικεφαλής στο δήμαρχο για την απόκρυψη του θέματος άναψαν τα αίματα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να υπάρξει φραστικός διαπληκτισμός του ιδίου με τον κ. Τσερώνη. Μάλιστα, ο τελευταίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρακτική που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή αποχώρησε από την αίθουσα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει διάθεση συνεννόησης από την πλευρά της.
Η ένταση, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Αμέσως μετά ο κ. Κοσμόπουλος τόνισε ότι «από τη στιγμή που δεν κατατέθηκε μία ικανοποιητική απάντηση από την πλευρά του δημάρχου στο γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για την άσκηση των ασφαλιστικών μέτρων, μου δίνεται το δικαίωμα να αποδεσμευτώ από την υπόσχεση που είχα δώσει για τη μη δημοσίευση του εγγράφου του “Άκτωρα” για τη συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς με το Δήμο Καλαμάτας».
Στο σημείο αυτό εκνευρίστηκε και πάλι ο κ. Νίκας, με αποτέλεσμα η κουβέντα να ξεφύγει και πάλι και να κυριαρχήσει η ένταση στην αίθουσα.
Σχολιάζοντας χθες τα όσα έγιναν στην αίθουσα, ο κ. Κοσμόπουλος υποστήριξε ότι «με την πρακτική που ακολουθείται γίνεται φανερό πλέον ότι ο κ. δήμαρχος αγνοεί πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και την αντιπολίτευση. Μάλιστα, αποφεύγει έστω και σε επίπεδο πληροφόρησης να ενημερώνει το Σώμα για το πώς σκέπτεται να χειριστεί διάφορα σημαντικά θέματα. Μολοταύτα αξιώνει από τους επικεφαλής, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, να τον συνδράμουμε με κάθε τρόπο. Είναι αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει πλέον. Όποιος θέλει τη βοήθεια των άλλων, οφείλει το λιγότερο να είναι ειλικρινής απέναντί τους».
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα