Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αιτήσεις και μηχανογραφικά για εισαγωγή στα ΑΕΙ των ομογενών

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό για το 2010.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στην αρμόδια επιτροπή συγκέντρωσης και ελέγχου δικαιολογητικών που εδρεύει στην Αθήνα στο κτήριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι) ή στα παραρτήματά της που εδρεύουν: i) στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44, Θεσ/νίκη), ii) στην Κύπρο σε σχολείο που θα ανακοινωθεί μετά από συνεννόηση τόσο με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, όσο και με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, από 1 έως 12 Ιουλίου (επειδή η 10η Iουλίου είναι ημέρα Σάββατο).
Ειδικά οι υποψήφιοι που αποφοιτούν από Ελληνικό Λύκειο ή αντίστοιχο σχολείο που εδρεύει στη Δημοκρατία της Γερμανίας, μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στα γραφεία των συντονιστών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας που λειτουργούν στη χώρα αυτή από 10 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουνίου, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται άμεσα με ευθύνη του Συντονιστή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οικεία επιτροπή για το σχετικό έλεγχο
Ως προς το μηχανογραφικό δελτίο οι υποψήφιοι μπορούν να το αναζητήσουν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.) www.ypepth.gr/exams
Το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τον υποψήφιο στην αρμόδια επιτροπή συγκέντρωσης και ελέγχου δικαιολογητικών. Ο υποψήφιος, εφόσον τα δικαιολογητικά του είναι πλήρη, παραλαμβάνει αντίγραφο του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού υπογεγραμμένο από τον ίδιο και τον Πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής.
Οι υποψήφιοι που υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο στη Γερμανία ή στα παραρτήματα της Επιτροπής που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη και στην Κύπρο υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο τους, το οποίο στη συνέχεια ελέγχεται και υπογράφεται από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου και συγκέντρωσης δικαιολογητικών του Υπουργείου Παιδείας.
Οι υποψήφιοι πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια διόρθωσής του. Tο δελτίο υποψηφίου παραλαμβάνεται από τον ίδιο τον υποψήφιο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο μετά την 25η Αυγούστου από το Υπουργείο Παιδείας (Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.) ή την πρώτη ημέρα των εξετάσεων από το εξεταστικό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα