Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Μεσσηνιακά προϊόντα: Θετική η προβολή στις Βόρειες Χώρες

Στάσεις σε Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Φινλανδία και Σουηδία έκανε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και οι Δρόμοι της Ελιάς, σε μια προσπάθεια προσέγγισης των αγορών των βόρειων χωρών. Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι επαφές, που έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στους βόρειους γείτονές μας το Νομό Μεσσηνίας.
Εν όψει της Έκθεσης Παραδοσιακών Τυποποιημένων Αγροτικών Προϊόντων και Χειροτεχνίας της Μεσσηνίας, 11- 13 Οκτωβρίου, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος μίλησε χθες στους δημοσιογράφους για τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, ενώ παρών ήταν και ο εκπρόσωπος των Δρόμων της Ελιάς στη Σουηδία, Θανάσης Ψαρούλης.

Στόχος του οδοιπορικού στις βόρειες χώρες ήταν η γνωριμία με τα μεσσηνιακά προϊόντα και η προώθησή τους στις αντίστοιχες αγορές. «Το καλύτερο αμπαλάζ για ένα προϊόν είναι ο πολιτισμός»,
είπε ο κ. Καραμπάτος, υπογραμμίζοντας το ρόλο της ιστορίας και της ζωντανής παράδοσης της Μεσσηνίας ως συγκριτικό πλεονέκτημα. Σημαντικές επαφές πραγματοποιήθηκαν, από τις οποίες αξίζει να σημειώσουμε τη συζήτηση που άνοιξε με το σουηδικό μονοπώλιο για είσοδο των μεσσηνιακών κρασιών στη βορειοευρωπαϊκή χώρα, τη παρουσία της Μεσσηνίας στο Μεσογειακό Μουσείο της Στοκχόλμης και την προώθηση δωρεάν στα duty free των αεροδρομίων του μεσσηνιακού λαδιού που θα βγει πρώτο στο διαγωνισμό των Δρόμων της Ελιάς.
Ενώ το Επιμελητήριο συνεχίζει τις πιέσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για καθιέρωση της «μεσσηνιακής γωνιάς» σε όλα τα σούπερ μάρκετ του νομού, γύρω στις 100.000 αναμένεται να είναι οι επισκέπτες του μεσσηνιακού περιπτέρου στο Μετρό Συντάγματος. Έμποροι, τυποποιητές και πλήθος κόσμου θα συναντηθούν στο καθιερωμένο ραντεβού με τα μεσσηνιακά προϊόντα. Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα κάνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα