Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Φιλιατρά: Αγροτικό δύκτιο και διαγωνισμός για αποκατάσταση φθορών των δρόμων

Επιτέλους ο Δήμος να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, για να
σταματήσουν οι δημότες, να επισκευάζουν μόνοι τους δρόμους
Την απόφαση προκήρυξης διαγωνισμού για την αποκατάσταση φθορών των δρόμων στα Φιλιατρά, καθώς και τους όρους αυτού, έλαβε προχθές το απόγευμα στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας. Ο προϋπολογισμός του έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος» (Αρ. Μελ. 12/2011) ανέρχεται σε 58.142 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλούνται από τις τομές στο οδόστρωμα, οι οποίες έγιναν για το έργο των αποχετευτικών δικτύων της πόλης, ενώ σημείωσε πως μετά την εκτέλεση του έργου θα αποκατασταθούν τα προβλήματα. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος επισήμανε πως έτσι όπως πάει να γίνει το έργο δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος, για να προσθέσει πως έπρεπε να έχουν προηγηθεί οι συνδέσεις και να γίνει η αποκατάσταση με σχεδιασμό και προγραμματισμό, για να μην προκαλούνται μετά τα ίδια προβλήματα.

Παρά τις παρατηρήσεις του κ. Σωτηρόπουλου, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, καθώς όλοι αναγνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους των Φιλιατρών και τους κινδύνους για οδηγούς οχημάτων και δικύκλων, καθώς και για τους πεζούς.
Η.Γ.
ΠΗΓΉ:Το Θάρρος

Ο Κόλλιας παραδέχτηκε ότι φταίει για το αγροτικό δίκτυο

Την ευθύνη για την κακή κατάσταση του αγροτικού δικτύου της Τριφυλίας ανέλαβε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, παραδεχόμενος ανοιχτά ότι υπήρξε κακός προγραμματισμός και εκτίμηση ότι κάθε δημοτική ενότητα θα μπορούσε από μόνη της με το στόλο της να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο στόλος του δήμου χρησιμοποιείται ξεχωριστά για την κάθε δημοτική ενότητα στην οποία ανήκε κατά το παρελθόν.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας αναφερόμενος στην κακή κατάσταση των αγροτικών δρόμων σημείωσε πως «η μη επισκευή τους καταγράφεται στο αρνητικό αυτής της δημοτικής αρχής, η αγροτική οδοποιία δεν μπορεί να γίνεται με τον τρόπο που γινόταν μέχρι τώρα». Συμπλήρωσε ότι αν δεν είχαν σημειωθεί οι δύο μεγάλες βροχοπτώσεις δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα. «Σήμερα η κάθε ΔΕ με τον στόλο που έχει παρενέβαινε, εφεξής ο στόλος θα είναι ενιαίος και οι ανάγκες θα καταγράφονται εκ των προτέρων», τόνισε. Και συνέχισε:
«Την ευθύνη για την λειτουργία του στόλου του δήμου μας την παίρνω πάνω μου. Φέτος λειτουργήσαμε όπως μέχρι τώρα, το οποίο δεν λειτούργησε σωστά. Δεν είχα διαγνώσει ότι κάθε ΔΕ δεν μπορεί μόνη της να λύσει το πρόβλημά της. Το σχήμα αυτό δεν πέτυχε».
Σημείωσε επίσης ότι και τα χρήματα που υπήρχαν από την Πολιτική Προστασία ήταν πολύ λίγα, μόλις 58.000 ευρώ για όλους τους δρόμους.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ, Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα