Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

17 βουλευτές-γιατροί ρίχνονται στη μάχη του κορωνοϊού (ονόματα)


Στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού θα ριχτούν οι βουλευτές-γιατροί, οι οποίοι αποφάσισαν να συνδράμουν με τις γνώσεις και την προσφορά τους, το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Τη Δευτέρα, ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ ζήτησε, μέσω επιστολής του προς τον Κώστα Τασούλα, την απαλλαγή από τα καθήκοντα του ΣΤ’ αντιπροέδρου της Βουλής, προκειμένου να βοηθήσει με την ιδιότητα του πνευμονολόγου στον αγώνα κατά της πανδημίας. Ακολούθησαν οι Χρήστος Κέλλας και Κωνσταντίνος Μπλούχος της ΝΔ, ενώ μία ημέρα μετά και άλλοι βουλευτές εκδήλωσαν την βούλησή τους να ενταχθούν στο σύστημα Υγείας προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη της covid 19.
Σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, με την οποία ενημερώνει τον Βασίλη Κικίλια ότι οι γιατροί-βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα Υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα και επισημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς τους εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των ιατρών.
Oλα τα ονόματα των γιατρών- εθελοντών βουλευτών
ΝΔ
Χρήστος Κέλλας, Αναισθησιολόγος
Κώστας Μπλούχος, Γενικός χειρουργός
Βασίλης Γιόγιακας, Καρδιολόγος
Νεοκλής Κρητικός, Θωρακοχειρουργός

ΣΥΡΙΖΑ
Γεροβασίλη Όλγα, Ακτινοδιαγνώστρια
Ηγουμενίδης Νικόλαος, Καρδιολόγος
Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ρευματολόγος
Μουζάλας Ιωάννης, Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας
Ξανθός Ανδρέας, Μικροβιολόγος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παθολόγος
Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Δερματολόγος
Πολάκης Παύλος, Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας

ΚΙΝΑΛ
Ανδρέας Πουλάς, Νεφρολόγος

ΚΚΕ
Γιώργος Λαμπρούλης, Πνευμονολόγος

Ελληνική Λύση
Μαρία Αθανασίου, Συνταξιούχος Γυναικολόγος

Το «ευχαριστώ» Κικίλια στους βουλευτές-γιατρούς
Οπως ενημέρωσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές-γιατροί θα κληθούν να υπηρετήσουν το ΕΣΥ κατά προτεραιότητα και με βάση τις ειδικότητες στις οποίες αυτή την στιγμή υπάρχει ανάγκη. Ο υπουργός Υγείας, σε δήλωσή του, παράλληλα του ευχαρίστησε για την προσφορά τους να στηρίξουν εθελοντικά το Σύστημα Υγείας με όλες τους τις δυνάμεις.
«Ευχαριστώ πολύ όλους τους συναδέλφους βουλευτές-ιατρούς, που στη δύσκολη αυτή μάχη με την πανδημία προσφέρονται εθελοντικά να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλες τους τις δυνάμεις. Είναι μια ακόμα απόδειξη, μετά τη δωρεά των 50 ΜΕΘ από τη Βουλή των Ελλήνων, ότι οι κορυφαίοι δημοκρατικοί θεσμοί και οι άνθρωποι που τους υπηρετούν, τιμούν και σέβονται τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Η αξιοποίηση της προσφοράς τους θα λάβει χώρα κατά προτεραιότητα, με βάση τις ειδικότητες που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα