Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Περικοπή και στα μέσα ελαιοσυγκομιδήςλύτερο οικονομικό όφελος.
Η καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή του ελαιολάδου έχει χαρακτηριστεί, όχι άδικα, η κινητήριος δύναμη της οικονομίας σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας. Αποτελεί ένα από τα κυριότερα εισοδήματα για τις αγροτικές και όχι μόνο οικογένειες, επηρεάζοντας παράλληλα πολλές ακόμη επαγγελματικές δραστηριότητες. Η σταθερά χαμηλή τιμή του προϊόντος όμως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τους παραγωγούς να προσπαθούν να περιορίσουν τις δαπάνες που απαιτεί η καλλιέργεια, ώστε στο τέλος να μπορέσουν να έχουν όσο το δυνατόν μεγα
Από τις πρώτες περικοπές που φαίνεται να γίνονται είναι τα μέσα ελαιοσυγκομιδής που χρησιμοποιούν. Οπως καταμαρτυρούν επαγγελματίες που ασχολούνται με την πώλησή τους στην περιοχή της Τριφυλίας, υπάρχει μια κατακόρυφη πτώση χρόνο με το χρόνο.
Η ανανέωση των μέσων αυτών (ελαιόπανα, ραβδιστικά, αλυσοπρίονα και άλλα μηχανήματα) δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με δεδομένες τις χαμηλές τιμές που καταγράφονται για ακόμη μια χρονιά στο προϊόν οι παραγωγοί αρκούνται στα μέσα που είχαν από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πολλές φορές δανείζοντας ο ένας στον άλλον προσπαθούν να αποφύγουν τα νέα έξοδα. Μιλώντας με επαγγελματίες της περιοχής, μας είπαν ότι η ελαιοσυγκομιδή εξακολουθεί να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό παραγωγών έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί μηχανικά μέσα ραβδίσματος όπως είναι οι διάφορες ηλεκτρικές δέμπλες που κυκλοφορούν στην αγορά. Χαρακτηριστικά από την περιοχή των Γαργαλιάνων ο Δημήτρης Γλαρόπουλος μας επισήμανε: «Η κίνηση τα τελευταία χρόνια έχει επηρεαστεί πάρα πολύ, πλέον ο κόσμος δεν ψωνίζει. Με αυτή την τιμή που έχει το λάδι, τους φαίνονται όλα ακριβά, καθώς η τιμή όλο κατεβαίνει Ειδικά φέτος βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν ψωνίζει. Ο,τι μηχανήματα ή μέσα έχει, χρησιμοποιεί αυτά και τα εξαντλεί τελείως. Λόγω αύξησης του ΦΠΑ υπάρχει μια αύξηση και στα προϊόντα αυτά, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει καλή τιμή το λάδι για να μπορεί να αγοράσει ο κόσμος. Στην περιοχή μας πολλοί λίγοι έχουν στραφεί προς την μηχανική ελαιοσυγκομιδή. Οι περισσότεροι μαζεύουν τις ελιές με τον παραδοσιακό τρόπο - αν και υπάρχει μηχανική υποστήριξη, δεν υπάρχει το χρήμα. Βλέπω τις μηχανικές δέμπλες που έχουμε να μην τις παίρνουν. Τους αρέσουν αλλά κολλάνε στην τιμή. Οταν το λάδι έχει 2,10 πώς να πάρει ο άλλος ένα μηχάνημα;». Στο υποκατάστημα της Ενωσης ο γεωπόνος ο Μανώλης Κεντρής μας είπε: «Η κίνηση στα προϊόντα αυτά έχει πέσει κατά πολύ, κυρίως γιατί το λάδι είναι φτηνό αλλά και γιατί οι παραγωγοί που ρίχνουν χρήματα τη μια χρονιά δύσκολα θα ξαναρίξουν και τη δεύτερη για εργαλεία και διάφορα υλικά. Μόνο λίγοι - και όσοι κάνουν συστηματική δουλειά. Η μείωση των πωλήσεων είναι 30-40% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και είναι καθαρά θέμα τιμής του λαδιού και ψυχολογίας που έχει δημιουργηθεί, αν και στα περισσότερα είδη οι τιμές είναι οι περσινές. Για να μπορέσουν οι παραγωγοί να μαζέψουν τις ελιές τους εξαντλούν ό,τι μέσα έχουν - κι από την άλλη θα έλεγα ότι μειώνουν και το κεφάλαιο που διαθέτουν. Τα προηγούμενα χρόνια που ήταν καλύτερα τα πράγματα, πολλοί είχαν -και έχουν- στραφεί στη μηχανική συγκομιδή των ελιών, ειδικά οι μεγάλοι παραγωγοί».
Ο Eυστάθιος Κρεκούκιας ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η κίνηση στην αγορά είναι μηδενική. Σε σχέση με πέρυσι έχει μειωθεί κατά ένα 20% αλλά αν την υπολογίσουμε σε σχέση με προηγούμενα χρόνια τότε μιλάμε για 60% κάτω. Υπάρχει σταδιακή μείωση χρόνο με το χρόνο, και το βασικότερο είναι η τιμή που έχει το λάδι.
Για να μαζέψει πλέον ο κόσμος τις ελιές του επισκευάζει ό,τι παλιό μέσο έχει, δανείζεται ο ένας από τον άλλον για να μην αγοράσουν καινούργια ώστε να μειώσουν το κόστος. Στην περιοχή μας η συγκομιδή γίνεται ακόμη με τον παραδοσιακό τρόπο, δεν χρησιμοποιούν τα καινούργια μηχανήματα που έχουν βγει, λόγω εδάφους, λόγω κλαδέματος... Η τιμή των μέσων αυτών μπορώ να πω ότι είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια, άντε να έχει μια αύξηση 3-5% μέσα σε μια δεκαετία, η τιμή του λαδιού όμως είναι απαγορευτική ώστε να κάνει καινούργιες επενδύσεις ο παραγωγός».
 Στην περιοχή των Φιλιατρών ο  Λεωνίδας Καραβίτης μας είπε  «Υπάρχει μια μείωση στην πώληση εργαλείων για την ελαιοσυγκομιδή από 50-70% τα τελευταία χρόνια. Δεν ρωτάει κανείς για καινούργια μηχανήματα, όλοι προσπαθούν να περάσουν τη χρονιά με ό,τι μέσα έχουν. Αυτό φυσικά οφείλεται στην τιμή του ελαιολάδου αλλά και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
Οι περισσότεροι βολεύονται με τα παλιά μέσα που έχουν, ενώ αγοράζουν και μεταχειρισμένα. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος δεν ρώτησε κανένας για τίποτα, αν και η ελαιοσυγκομιδή έχει ξεκινήσει κανονικά. Στην περιοχή μας οι παραγωγοί εξακολουθούν να μαζεύουν τις ελιές τους με τον παραδοσιακό τρόπο - βέβαια έχουμε ξεφύγει από τις παλιές ξύλινες δέμπλες κι έχουμε πάει σε αυτές που είναι τύπου χούφτας. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό μπορεί κανείς να πει ότι χρησιμοποιεί μηχανικές δέμπλες».
Τέλος, ο Παναγιώτης Τσαφαράς σημείωσε τα εξής:
 «Τα τελευταία τρία χρόνια οι πωλήσεις συνεχώς μειώνονται, και αυτό έχει να κάνει καθαρά με το θέμα των τιμών. Δεν είναι μόνο ότι μειώνονται οι πωλήσεις σε ελαιοκομικά είδη αλλά και οι όποιες επενδύσεις θα μπορούσαν να γίνουν στα ελαιοπερίβολα, από αρδευτικά, λιπάνσεις, ραντίσματα, τρόπο καλλιέργειας.
Με αποτέλεσμα και η ποιότητα και η ποσότητα της παραγωγής να μειώνεται. Αυτό είναι κακό για την περιοχή αλλά και για τους ίδιους τους παραγωγούς, αφού υποβαθμίζεται η αξία του ελαιόδεντρου. Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα και σταματήσει και η επιδότηση όπως λέγεται, τότε θα υπάρχουν πολλοί πωλητές και ελάχιστοι αγοραστές. Ελάχιστα καινούργια πράγματα βλέπουμε να αγοράζουν οι παραγωγοί, προσπαθούν να τα βγάλουν έστω και με δανεικά μέσα -όπως είναι τα ελαιόπαναμιας και εδώ στην περιοχή μας φέτος δεν έχουμε μεγάλη παραγωγή. Πόσο θα κρατήσει αυτό δεν ξέρουμε, θα εξαρτηθεί όμως από την πορεία των τιμών. Εδώ και 4-5 χρόνια είχε ξεκινήσει κάπως έντονα να στρέφεται ο κόσμος προς τη μηχανική ελαιοσυγκομιδή, όμως καθώς οι τιμές δεν βοηθούν -αλλά και επειδή οι παραγωγοί δεν έχουν μόνιμο προσωπικό να χρησιμοποιεί αυτά τα νέα μέσα- δεν προχώρησε. Αξίζει όμως τον κόπο, ειδικά αν κάποιος δουλεύει μόνος του, να τα χρησιμοποιεί καθώς προστατεύει το δέντρο του. Ολα αυτά όμως είναι συνάρτηση του τι μένει στο τέλος - γι‘ αυτό και ο κόσμος είναι διστακτικός».

32 σχόλια:

  1. Λεωνίδα, γέρασες....
    Σε θυμάμαι με το κουπεράκι.... άλλες εποχές, όμορφες εποχές.... Να είσαι πάντα καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Καραβίτη, ποζα Νομάρχη έχετε!!!!!
    Να σας δω, τώρα με ποιόν, θα τρώγεστε!
    Βλέπετε μας τελειώνει και ο Ξύγκας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί οι δύο αξιόλογοι και αγαπητοί επαγγελματίες της Πόλης μας μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθούν για τα ποσοστά κέρδους τους πουλώντας διάφορα εργαλεία διότι στην γειτονική πόλη Κυπαρισσία οι τιμές είναι μικρότερες και μετά όταν οι φιλιατρινοί πάνε και ψωνίζουν στην Κυπαρισσία τους φταίει ο σιδηρόδρομος του 1920.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός ο Κος επαγγελματίας των Φιλιατρών ο δεύτερος δεν είναι αυτός που δεν έχει αφήσει να γίνει διαπλάτυνση της Ε.Ο στο οικόπεδό του στο ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ (νύν μάντρα Αυτοκινήτων Βωβού) και έχει μούτρα να κάνει και δηλώσεις.
    Πρέπει όλοι οι Φιλιατρινοί να του βγάλουμε κόκκινη καρτα και να μην πατάει κανένας στο μαγαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΣΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΕΙΣΤΕ ΚΕ ΚΑΡΑΒΙΤΗ.
    ΧΑΜΌΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΟΜΟΡΦΟΣ....
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ!!!!!
    ΛΕΩΝΙΔΑ, ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
    ΕΙΧΕΣ 50% ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΤΩΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ!
    ΟΜΩΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΤΕΒΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοι μιλάνε για συμφωνία των βενζινάδικων στα φιλιατρά για να πουλάνε σε προσυμφωνημένες υψηλές τιμές.
    Εσείς κε Καραβίτη, γνωρίζετε τίποτα;
    Κάθε απάντηση δεκτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχεις δίκιο
    Πως γίνεται και οι τιμές της βενζίνης στα Φιλιατρά,να είναι απο τις πιό ψηλές σε όλη την Ελλάδα και όλοι τους να εχουν τις ίδιες τιμές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νααιιιιιιιιιι!!!
    για Δήμαρχος!!!!
    Εσένα θέλουμε, εσένα θέλουμε, εσένα θέλουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσαρμόστε τις τιμές σας, γιατί εσείς θα πεινάσετε πρώτα και μετά εμείς.....
    Είσαστε πανάκριβοι...... τώρα που είμαστε και πατριωτάκια με τους κυπαρίσσιους, θα πάθουτε την πλάκα σας!!!
    Πετρέλαιο Θέρμασνης 0,62 λεπτά το λίτρο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Κα Καραβίτη όμως ήταν πρώτη στο Γραφείο του Κόλλια όταν έβγαινε Δήμαρχος.
    Κατά τα άλλα τους κορόιδευε όλους λες και αυτοί που την΄είδαν δεν κατάλαβαν το ιταλοκαραβιτέικο παρμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κος Τσαφαράς δεν είναι αυτός που μαζί με τον αδελφό του έφαγαν το οικόπεδο του Τζίμη του Μουρτατέου.Δεν είναι αυτός που έκλεβε τα λεφτά του Συνεταιρισμού.
    Ο Άλλος πληρώθηκε και είναι στην Φυλακή και για ετούτον θα δείτε τα χάλια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Τσαφαράς ήταν και ωραίος σέντερ φόρ όλο τσούκες έριχνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Καραβίτη, αγάπα μας....Είσαι και εσύ Φιλιατρινός! Για την πατρίδα ρε γαμώτο!!!!
    Έλεος,Βάλε χαμηλότερες τιμές, είμαστε πτωχοί!!!!!
    Μην μας αναγκάζεις να πάμε στα τουρκάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λ.ΚΑΡΑΒΙΤΗΣΝοεμβρίου 25, 2010

    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ν.Δ.
    Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΙΚΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Κ.ΚΟΛΛΙΑ ΑΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΔΥΠΡΟΣΩΠΗ....ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ Κο ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΚΟΛΗΣΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΟΘΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ....
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΧΡΕΩΣΗΣ.ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΙΩΜΑΣΤΕ. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 0,05 ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΙΔΙΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ Praktiker ΠΟΣΟ ΠΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ .ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜ.ΔΡΑΚΟ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΠΑΝ.ΦΩΤΕΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΟΗΘΕΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΕ ΑΙ ΒΟΥΛΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛ.ΧΩΡΟΥ.....ΒΛΕΠΕ ΣΟΦΙΑ,ΕΛΣΑ Κ.Λ.Π......................
    ΦΙΛΙΚΑ Λ.ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι Θα πει δηλαδή ...αίμα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή κε Καραβίτη,είσαι από αυτούς που λέμε σκληροπυρηνικούς Δεξιούς;
    και καμαρώνετε γι αυτό !!!!!!!
    Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κρίμα, δηλαδή εσείς ψηφίζετε για να έχετε μόνο εξηπηρετήσεις;
    Μα γιατί ρωτάω; Πάντα έτσι δεν ήταν οι δεξιοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΕΙΝΕ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ.ΔΗΛ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛ.ΧΩΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ' ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ .ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Η ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΠΕΙΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΑΚΙ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΚΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΜΑΙ.ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ !!!!
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ Η ΛΗΘΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΤΟΜΑΜΑΣ.......
    ΤΑΣΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στην τοπική αυτοδιοίκηση κε ΚΑΡΑΒΙΤΗ ψηφίζουμε τους ικανότερους, μιας και τους γνωρίζουμε...
    Μιά μικρή λεπτομέρεια που σας διαφεύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ!
    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΖΗΤΑΤΕ!
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!
    ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!
    Ν Τ Ρ Ο Π Η Σ Α Σ ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδια ολοι μας εχουμε εναν νονο και ενα ονομα εκτος και ντρεποσαστε γιαυτο που κουβαλατε ...οσοι κανουν τον αμεπτο μαλλον ρουσφετολογοι εισαστε και πολυ περισοτερο τα 30 χρονια τα τελευταια μην ξεχνιομαστε..........και πανω απ ολα το ονοματακησας χωρις ντροπη..............
    νικος απο κυπαρισσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. KAI NA EIMASTE FILE AGNOSTE, NTREPOMASTE!!!!!
    KAI TOYLAXISTON DEN TO ....DIAFHMIZOYME!!!!
    DEN KSERO AN MPOREIS NA KATALABEIS THN DIAFORA........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ένας ΦιλιατρινόςΝοεμβρίου 26, 2010

    Δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενοκέφαλοι, σε Έλληνες και βαρβάρους (αριστερούς και δεξιούς).Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των .......
    Αυτά έλεγε ο Αλέξανδρος, αυτά πιστεύω και εγώ!
    Με την απάντησή του ο κος Καραβίτης επιβεβαίωσε σε μένα, την εκτίμηση που του έχω!!!!
    Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος μου λέει Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ε... καλά τώρα. Φταίει η Έλσα και η κάθε Έλσα!
    Πότε θα πάψουμε επιτέλους να πιστεύουμε, ότι δεν φταίμε ποτέ εμείς, αλλά πάντα οι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άσε τα παραμύθια και τις οικογενειακές σχέσεις με τον Κόλλια Κε Λεωνίδα αυτά δεν πιάνουν.
    Αδιάφορος το έπαιζες (με τους Σωτηροπουλικούς Σωτηροπουλικός και με τους κολλικούς Κολλικός) και μόλις έγειρε η πλάστιγγα κατευθείαν στον Κόλλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ναι είναι πολιτικάντης.
    Καλά κάνει και είναι. Τι θα 'πρεπε δηλαδή να είναι; Δεδομένος;
    Ίσως κάποιοι βολεύονται έτσι, αλλά τι να γίνει υπάρχουν και άνθρωποι που σκέφτονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΛΕΩΝΙΔΑ, ΠΡΟΧΩΡΑ!
    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άσε το λαό ελεύθερο.....
    Με τον Γκότση, ήσουν μαζί του, με τον Ξύγκα, πάλι ήσουν μαζί του και προκόψαμε!
    Τώρα, αν είσαι με τον Κόλλια, ξέρω,ξέρω..... Θα Πποκόψουμε πάλι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι, ναι, άμα έχεις τον Λεωνίδα δίπλα σου πρόκοψες σίγουρα!
    Ακόμα και ο Δράκος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα