Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Λ. Αυγενάκης- Γ. Κοντογιάννης, ανεξάρτητοι Για «αποστασία» μιλά η ΝΔ και ζητά τις έδρες

Την απόφασή του να αποστασιοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ ανακοίνωσε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής,  ο βουλευτής Ηλείας  Γιώργος Κοντογιάννης. Νωρίτερα σε ομιλία του στην Βουλή, εξαπέλυσε μύδρους κατά του προέδρου της ΝΔ, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι είναι θέμα χρόνου η προσχώρησή του στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη.
Για «νέα αποστασία» μιλά η Ρηγίλλης και δηλώνει ότι η κίνηση του κ. Κοντογιάννη, ήταν αναμενόμενη και επιβεβαιωτική ως προς το «σχέδιο» επίθεσης, κατά της ανοδικής πορείας της ΝΔ.

Δήλωση Σαμαρά: Ο λαός τιμωρεί

Μιλώντας στους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς, ανέφερε για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κοντογιάννη:
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντέξει στα δύσκολα, θα έπρεπε να βασίζεται στην Οικονομική της Πολιτική. Όμως, η οικονομική της Πολιτική είναι αδιέξοδη. Και μάλιστα με απίστευτες εσωτερικές διαιρέσεις, που την αποδυναμώνουν ακόμα παραπάνω. Καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί τώρα ο κύριος Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από αλλού. Πολύ λίγους, αλλά πολύ πρόθυμους. Από προχθές αυτό, γίνεται ανοιχτά. Σήμερα έγινε και χωρίς το παραμικρό πρόσχημα. Και όλα αυτά πότε; Μόλις ο Λαός μας, με την ψήφο του στην τελευταίες εκλογές, έβαλε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία σε
 ανοδική τροχιά. Αλλά ένα να ξέρουν: Ο κόσμος και βλέπει και καταλαβαίνει και τιμωρεί».
« Να δώσει πίσω την έδρα», θέτει πρώτος το ζήτημα -που αναμένεται να αναδείξει ως κυρίαρχο η ΝΔ- ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης. Ενώ όμως αναμένεται και τυπικά εντός της ημέρας η διαγραφή του κ. Κοντογιάννη από τη ΝΔ, χθες διαγράφηκε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ σήμερα ο κ. Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί και να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις των βουλευτών κ.κ. Έλσας Παπαδημητρίου, Θανάση Γιαννόπουλου και Σίμου Κεδίκογλου, με το κόμμα. Στο μεταξύ, είδε το φως της δημοσιότητας η δυσαρέσκεια του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, για την επίθεση που δέχεται στο διαδίκτυο από συνεργάτες του κ. Σαμαρά, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν «βαρίδιο» και του δείχνουν την πόρτα της εξόδου...
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα νεώτερα έχουν ως εξής:
Γ. Κοντογιάννης: Δριμύ κατηγορώ στην ηγεσία της ΝΔ
Ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος και πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε κρατήσει αποστάσεις για μια σειρά κεντρικές πολιτικές επιλογές της ΝΔ, σήμερα  μιλώντας στη βουλή για το νομοσχέδιο περί συγχωνεύσεων δημοσίων οργανισμών:
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εν μέσω κρίσης θα έπρεπε να σταματήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πράσινα και γαλάζια στρατόπεδα. Τόνισε ότι αυτή τη λογική ακολουθεί και ο Αντώνης Σαμαράς οδηγώντας, σε κρίσιμες ώρες, την παράταξη σε «διχασμό και φραξιονισμό έχοντας εισέλθει στη λογική των στρατοπέδων για προσωπικά όμως οφέλη και όχι για το συμφέρον της Ελλάδας». Μνημόνευσε ονομαστικά όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ από τον εθνάρχη μέχρι τον Κώστα Καραμανλή και συμπλήρωσε ότι «όλοι είναι στρατιώτες για τη σωτηρία της πατρίδος και σε αυτή τη μάχη η πατρίδα μπαίνει πάνω από προσωπικά συμφέροντα και όλοι είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό και την ιστορία».
«Αυτό που αρνήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει στον Κώστα Καραμανλή την άνοιξη του 2009, δηλαδή να συμφωνήσουν στα αυτονόητα -αυτή τη στοιχειώδη συναίνεση οφείλουμε να δώσουμε στη σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι εθνική ανάγκη», τόνισε . «Η ηγεσία της ΝΔ αντί να επιχειρεί να ενώσει τις δυνάμεις της, δίνει δεκανίκι στην κυβέρνηση, οδηγώντας την παράταξη στο διχασμό και την κρίση» και υπονοώντας σαφώς τον κ. Σαμαρά, πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν εκείνοι που πολεμούσαν την παράταξη, να μιλούν για φραξιονισμό». Κάλεσε την ηγεσία της Ν.Δ να ζητήσει αυτή εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση, αφήνοντας τους «λαϊκισμούς και τους άσκοπους λεονταρισμούς που οδηγούν σε συρρίκνωση την παράταξη». «Διαφορετικά», κατέληξε ο βουλευτής, «η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει να ταυτίζομαι με τακτικές της αυτοαποκαλούμενης νέας Νέας Δημοκρατίας». «Εγώ δεν θα γίνω συνένοχος στα όσα διαδραματίζονται αυτή την εποχή και έτσι προτιμώ από το να είμαι πιστός στην κομματική γραμμή να μείνω πιστός στο δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης και ψήφου», κατάληξε ο βουλευτής.
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, λίγο νωρίτερα, ο βουλευτής Ηλείας κ. Κοντογιάννης, ανακοίνωσε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί.
ΝΔ: Αναμενόμενη η «αποστασία»
Στον Γ. Κοντογιάννη απάντησε αμέσως ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ζώης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η παράταξη έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στις ανάγκες του λαού, όχι προσφέροντας εικονικά χέρι βοηθείας, αλλά πραγματικά δίνοντας χέρι βοηθείας σε τριάντα νομοσχέδια και καταθέτοντας εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Πριν ακόμη εκδώσει επίσημα ανακοίνωση η ΝΔ, ερωτηθέντες κύκλοι της Ρηγίλλης εαν η πράξη των δύο βουλευτών συνιστά «αποστασία», απάντησαν ότι «από τη στιγμή που στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου, ναι είναι δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός «νέα αποστασία».»
Πιο σκληρός απέναντι στον μέχρι σήμερα συνάδελφό του βουλευτή, ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ, Γ. Μανώλης, σχολίασε: « Όταν πιστεύεις στην ηθική στην πολιτική, ακόμα και όταν διαφωνείς, παραιτείσαι και παραδίδεις την έδρα σου στο κόμμα σου. Αυτό έκανα εγώ, αν θυμάστε. Όταν, όμως, έχεις στο DNA σου την αποστασία, φεύγεις και πας σε άλλο κόμμα. Αυτά που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα είναι πρωτόγνωρα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν το «σχέδιο» που κατήγγειλε η ΝΔ δείχνει ότι  κι άλλοι βουλευτές θα εκδηλωθούν με τον ίδιο τρόπο, ο κ. Μανώλης απάντησε:

«Κοιτάξτε: Εδώ θα μετρήσουμε ποιοι εντάσσονται σ' αυτό το σχέδιο, πόσοι έχουν στο DNA τους ή ακολουθούν την αποστασία, το DNA της αποστασίας».
Υπενθυμίζεται ότι μετά τη χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος κατήγγειλε προσωπικά τον κ. Σαμαρά, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τόνισε:
«Επειδή είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για να ανακοπεί η ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας και να στηριχθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θα τηρήσει, μέχρι τέλους, την εντολή την οποία έλαβε από τον Ελληνικό λαό για μια αναγεννημένη, δυνατή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία, χωρίς εσωστρέφειες και αποπροσανατολισμούς, προσηλωμένη στο μεγάλο της καθήκον: Να συμβάλει αποτελεσματικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση».
Ο  Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο επερχόμενος κίνδυνος
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Ντόρα Μπακογιάννη, οι βουλευτές της Ν.Δ. που είτε έχουν διαγραφεί, είτε έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα είναι οι Γιώργος Κοντογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Κιλτίδης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης . Οι τρεις, μετέχουν ήδη στη «Δημοκρατική Συμμαχία» και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, εάν συνεχίσει να φυλλορροεί  σε αριθμό βουλευτών η αξιωματική αντιπολίτευση, να επιτρέψει στην  κ. Μπακογιάννη, να συγκροτήσει άμεσα κοινοβουλευτική ομάδα, συγκεντρώνοντας τον αριθμό των δέκα εδρών που απαιτούνται γι΄ αυτό.
Γι΄ αυτό στην παρούσα συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία το αποτέλεσμα των συνομιλιών του προέδρου του κόμματος κ. Σαμαρά με τους βουλευτές κ.κ. Έλσα Παπαδημητρίου, Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου, αλλά και η στιγμή που επέλεξε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το «περιβάλλον» του προέδρου ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο πρώην υπουργός, ενώ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μιλήσει στην Κ.Ο της ΝΔ την Παρασκευή και να ζητήσει «πολιτική και όχι κομματική συνεννόηση» για την σωτηρία της χώρας, ήδη διέρρευσε στο διαδίκτυο ότι είναι «έξω φρενών» με το στενό επιτελείο Σαμαρά, το οποίο, του δείχνει την έξοδο από τη ΝΔ...
Όπως αναφέρει το newsbeast , o κ. Γιακουμάτος υποστηρίζει ότι σε site το οποίο χειρίζονται στενοί συνεργάτες και φίλοι του Α. Σαμαρά από το Δίκτυο 21,(όπως ο τωρινός του συνεργάτης Φαήλος Κρανιδιώτης), έχει δημοσιεύσει κείμενο από τον Σεπτέμβρη όπου χαρακτηρίζεται ''βαρίδι'' και με τίτλο ''Ο Γιακουμάτος εκτός απο την Πλατεία Κολωνακίου τι άλλο εκπροσωπεί'' και ζητά από τον κ. Σαμαρά «να σχηματίσει μια υγιή κοινοβουλευτική ομάδα απαλλαγμένη ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, κατονομάζοντας τον κ. Γιακουμάτο.

7 σχόλια:

  1. Ο Κος Σαμαράς πρέπει να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα.
    Τι νόμιζε όταν έλεγε το 1993 τους Νεοδημοκράτες ανεγκέφαλους πίστεψε ότι μετά από 15 χρόνια περίπου θα το ξέχναγε ο κοσμάκης και θα έκανε τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα Πρωθυπουργό της Ελλάδας για να φτάξει τα παιδάκια του και την οικογένειά του για να μην δουλέψουν ποτέ και κουραστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ Η ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΥ ΘΕΟΥ..
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ,
    Η ΚΟΙΛΊΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΟΝΕΣΕΙ, ΑΝΤΩΝΑΚΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΙΑΣΤΟ Τ"ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΧΕΣΤΕ ΜΕ,ΤΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΟΥ ΦΑΤΕ

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑΧΕΣΤΕ ΜΕ ,ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΞΑΝΑΦΑΤΕ..

    ..ΗΜΙΑΝΑΠΑΥΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΔΕΡΦΙ,ΕΓΩ ΖΩΣΙΜΑΔΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρεις μέρες κρατάνε όλα.....΄λέει ο Αντώνης!
    Ισχύει και για σένα όμως....Αντώνη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα