Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας"


ImageΗ αξιολόγηση του αποτελέσματος των πρόσφατων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών ήταν το θέμα της προχθεσινής συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στο ξενοδοχείο «Elite», υπό την προεδρία του γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Μαν. Αγγελάκα.

Κι αν από την πλευρά του ο τελευταίος δε θέλησε να σχολιάσει τα «κακώς κείμενα» του αποτελέσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν έγινε το ίδιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από τα μέλη της ΝΟΔΕ.

Ο κ. Αγγελάκας αρκέστηκε να σημειώσει ότι το αποτέλεσμα για την Περιφέρεια δεν ήταν καλό για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ακόμα το κόμμα βρίσκεται στη διαδικασία της εκτίμησης όλων των παραμέτρων της ήττας. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι αυτή δεν οφείλεται στην υποψηφιότητα του Δ. Δράκου, «για την οποία», όπως τόνισε, «είμαστε υπερήφανοι».Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλησαν να θίξουν στη συνεδρίαση ορισμένα θέματα που έχουν σχέση με το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έτσι, στην πλειοψηφία τους υποστήριξαν ότι τα αίτια της ήττας εντοπίζονται, κατά κύριο λόγο, στην αδρανοποίηση των στελεχών του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και στο γεγονός ότι η επιλογή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, όπως και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Περισσότερο ξεκάθαρος στις απόψεις του ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περ. Μαντάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του υποστήριξε: Πρώτον, ότι το γενικό πολιτικό συμπέρασμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι ξεκάθαρο: η Ν.Δ. σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς από την ήττα στις εκλογές του 2009. Αυτό, για τον κ. Μαντά, σημαίνει ότι οι πολίτες επιβραβεύουν τη γενική πολιτική στάση και θέση του κόμματος μέχρι σήμερα, μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Δεύτερον, το αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. στους έξι νέους Δήμους της Μεσσηνίας ήταν εξαιρετικό. Τόσο οι δήμαρχοι που στήριξε επίσημα όσο και αυτοί που εκλέχθηκαν σε Οιχαλία και Δυτική Μάνη, ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στο νομό. Τρίτον, για το επίμαχο θέμα, του αρνητικού αποτελέσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουν ευθύνη όλα τα μέλη του κόμματος (και) στο Νομό Μεσσηνίας. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έθεσε στη διάθεση του προέδρου του κόμματος, ως επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού, τη θέση του.

Εξειδικεύοντας τα αίτια της ήττας στην Περιφέρεια, υποστήριξε ότι αυτή οφείλεται: Στην οργανωτική αδυναμία αντιμετώπισης της αποχής. Στη μη προβολή του έργου της Νομαρχίας. Σε αυτό συντέλεσε το γεγονός, όπως είπε, ότι βασικά στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των τελευταίων ετών που παρήγαγαν, γνώριζαν και μπορούσαν να αναλύσουν το έργο αυτό, δεν ήσαν υποψήφια στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο, αλλά προτίμησαν να είναι σε Δήμους του νομού. Αυτό είχε ως συνέπεια να μη δείξουν κανένα ενδιαφέρον για τις εκλογές στην Περιφέρεια.

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών συνδυασμών ήταν, επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μαντά, ένας άλλος λόγος της ήττας, όπως και η μη διάθεση σειράς στελεχών του κομματικού μηχανισμού να «τρέξουν» για τις εκλογές.

3 σχόλια:

  1. ...ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΕΣ-ΚΛΟΓΙΕΣ-ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΕΣ...

    ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ..ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ-ΣΕΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ MERCEDES ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΩΧΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΓΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωτήστε τους Πασόκους...κάτι παραπάνω ξέρουν!!!!
    Βλέπεις κάνουν και εκεί παράγκες χρόνια τώρα...
    Έχουν εμπειρίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα