Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Δημοκρατική Συμμαχία" Φίλοι της Ντόρας από τη Μεσσηνία στο «Μπάντμιντον»


ImageΜεταξύ των ιδρυτικών μελών της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», του νέου πολιτικού κινήματος που ανακοίνωσε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι και Μεσσήνιοι. Το «παρών» στην εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, ο αντιδήμαρχος Άριος Μπάμπης Σταθόπουλος, ο Ηλίας Γιαννέας, η Δώρα Τζαβάρα, ο Στάθης Πολίτης, ο Γιώργος Πετρουλάκης και ο Ηλίας Γιαννόπουλος. Με χαμόγελο, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα έγινε το ξεκίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», που επιδιώκει να γίνει ο καταλύτης μιας σειράς σαρωτικών αλλαγών, τις οποίες θα επιφέρει μια διευρυνόμενη συμμαχία πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος. Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών! Όπως, μάλιστα, σημειώνεται και στην  ιδρυτική διακήρυξη: «Για μας στη “Δημοκρατική Συμμαχία” δεν υπάρχουν τα κλασικά πολιτικά στεγανά. Τα αντιθετικά πολιτικά δίπολα της Αριστεράς - Δεξιάς καθίστανται δευτερεύοντα. Οι Έλληνες δε διαχωρίζονται, ούτε ξεχωρίζουν από ξεπερασμένες πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες. Οι πολίτες που εκφράζονται μέσα από το νέο Κίνημα είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες, όχι οχυρωμένοι σε ιδεολογικά στερεότυπα. Είναι πραγματιστές, όχι λαϊκιστές. Είναι πατριώτες, όχι πατριδοκάπηλοι. Θέλουν λύσεις, όχι απλώς αναζητήσεις. Προτιμούν τις συγκλίσεις από τις περιχαρακώσεις. Διαλέγουν τις ωσμώσεις από τις παρωπίδες. Προκρίνουν τη συμμετοχή από τον “αναχωρητισμό”. Είναι υπεύθυνοι πολίτες σε μια υπεύθυνη και ταυτόχρονα ριζοσπαστική, πολιτική δύναμη. Απευθυνόμαστε στην αγανακτισμένη πλειονότητα των Ελλήνων, στους ανθρώπους που μέσα τους λαχταρούν να νιώσουν ξανά υπερήφανοι για την Ελλάδα – και θέλουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Σε εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν τη σημερινή τους αγανάκτηση και αδυναμία σε δύναμη σαρωτικής αλλαγής. Η “Δημοκρατική Συμμαχία” είναι δύναμη κεντρομόλος. Αναπτύσσεται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος, εκεί όπου υπάρχει σήμερα το μεγαλύτερο πολιτικό κενό. Εκεί όπου συγκλίνει πολιτικά η πλειονότητα των Ελλήνων».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

9 σχόλια:

  1. ΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΣ..ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΚΡΙΤΟΣ!!!

    ΟΡΣΕ ΓΑΜΠΡΕ ..ΚΟΥΦΕΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΑΝοεμβρίου 23, 2010

    ΩΡΑΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία Ντόρα.
    Τα Φιλιατρά είναι μαζί σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλία Γιαννόπουλε, εσύ ένας "έγκριτος" δημοσιογράφος γιατί μωρέ έκανες αυτό το ατόπημα; Με τι Ντόρα Μητσοτάκη ρε μεγάλε; Μας δούκευες δηλαδή τόσα χρόνια... Ο θεός να σε φωτίσει να αλλάξεις γνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι έξυπνος άνθρωπος και ελεύθερος!
    Αλλάζω γνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ηλίας Ο Γιαννόπουλος έχει ψυχή και το λέει η καρδούλα του.
    Καλά έκανε τι δηλαδή έπρεπε να κάνει ότι του υποδικνύουν οι διάφοροι.
    Όταν βλέπουμε κάποιον και προχωράει σωστά ας μην τον κατακρίνουμε και τέλος πάντων ο Ηλίας έχει δίξει με την στάση του ότι δεν κολλάει ούτε σε χρώματα,ούτε σε κόμματα ούτε σε ημέτερους.Ας μην τον κατακρίνουμε αρνητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣΝοεμβρίου 25, 2010

    ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ,"ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΗΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ??""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΟ ΔΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Ντόρα!
    Είσαι ο επόμενος Πρωθυπουργός!
    Οι Νεοδημοκράτες είμαστε μαζί σου και όχι με την πολιτική άνοιξη!!!!
    Ο Σαμαράς θα πέσει στην λούμπα που άνοιξε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα