Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

FT Deutschland: Πιέζουν και την Πορτογαλία

Ο στόχος είναι να μη βρεθεί σε δύσκολη θέση η Ισπανία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης πιέζουν την κυβέρνηση της Πορτογαλίας να ζητήσει με τη σειρά της βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times Deutschland.
«Μολονότι οι πορτογαλικές τράπεζες δεν θεωρούνται υπερχρεωμένες, όπως οι ιρλανδικές, εξαρτώνται και αυτές από τα ρευστά διαθέσιμα της ΕΚΤ για τις δραστηριότητές τους», σημειώνει η εφημερίδα, που δεν επικαλείται κάποια συγκεκριμένη πηγή για όσα γράφει.
Η πίεση που ασκείται στην Πορτογαλία έχει ως στόχο να αποφευχθεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση η Ισπανία.

Στο 9,3% το έλλειμμα
«Εάν η Πορτογαλία χρησιμοποιήσει το σχέδιο βοήθειας, αυτό θα είναι επωφελές για την Ισπανία», ανέφερε πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Μέχρι στιγμής πάντως η πορτογαλική κυβέρνηση αρνείται ακόμη και να σκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια», επανέλαβε την Δευτέρα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Ζοζέ Σόκρατες.
Το έλλειμμα της Πορτογαλίας έφτασε το 2009 το ποσοστό-ρεκόρ του 9,3% του ΑΕΠ.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να το μειώσει στο 7,3% φέτος και στο 4,6% το 2011, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως μείωση των μισθών και αύξηση των φόρων.

2 σχόλια:

  1. ΜΑΓΚΕΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ..ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2%ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ,ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!!
    ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ,ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ,ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.
    ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.


    ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ.

    ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα