Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

52 σχολεία για αυτοαξιολόγηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Α΄ δημοτικό σχολείο Φιλιατρών και το δημοτικό σχολείο Πύργου Τριφυλίας εντάχτηκαν στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ξεκινά η αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Η αντίστοιχη απόφαση -που ορίζει και τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στη διαδικασία- έχει σταλεί στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με σκοπό να ξεκινήσει η διαδικασία την οποία είχε προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας από την περσινή χρονιά.
Σύμφωνα πάντα με τις εγκυκλίους του υπουργείου, πρόκειται για μια εσωτερική συλλογική διαδικασία διαμόρφωσης στόχων της σχολικής μονάδας, ανάδειξης των προβλημάτων, ανάπτυξης πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και συνευθύνης - με βασικό στόχο την αλλαγή της κουλτούρας των σχολείων, την ανατροφοδότηση του εκπαιδευτικού έργου και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας επιδιώκει να εμπεδώσει συνεργατικές συμπεριφορές και δράσεις, να αναδείξει τις καινοτόμες παρεμβάσεις των σχολείων και να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση όλων των εμπλεκόμενων. Τα σχολεία πρέπει να προγραμματίζουν, να υλοποιούν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να αντιμετωπίζουν αδυναμίες, λάθη και προβλήματα, να αναθεωρούν και να επανακαθορίζουν τους στόχους τους, να αξιολογούν το εκπαιδευτικό τους έργο. Υποχρέωση της Πολιτείας και του
υπουργείου Παιδείας -σύμφωνα με την εγγύκλιο- είναι να στηρίξει τον εκπαιδευτικό και το έργο του προς όφελος του μαθητή, καθώς επίσης να εξασφαλίσει τα μέσα για τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που θα αναβαθμίζουν το ρόλο του και θα βελτιώνουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.
ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
Τα σχολεία που εντάσσονται στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης είναι τα εξής:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ειδικό Δημοτικό Τρίπολης, Ειδικό Δημοτικό Λεωνιδίου, ΕΕΕΕΚ Αργολίδας.
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Αρχαίας Επιδαύρου, Μονοθέσιο Ολοήμερο Αγίου Βασιλείου, Μονοθέσιο Ολοήμερο Περιγιαλείου.
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
18ο Καλαμάτας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά Καλαμάτας, Εύας, 1ο Φιλιατρών, Καλλιθέας, Χανδρινού, 2ο Χώρας, Πύργου Τριφυλίας, Κορώνης, Δωρίου, Μονοθέσιο Καστρίου, Μονοθέσιο Πελετών, Μονοθέσιο Πηγαδίου,
1ο Τρίπολης, Λεωνιδίου, 2ο Ξυλοκάστρου, 2ο Μεγαλόπολης, Κοντοβάζαινας, Μουλκίου, 5ο Ναυπλίου, Λεβιδίου, Τροπαίων, 6ο Τρίπολης, Πορτοχελίου, Βλαχοκερασιάς, Καρύταινας.
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΓΥΜΝΑΣΙΑ
Πειραματικό Καλαμάτας, Εκπαιδευτήρια Μπουγά Καλαμάτας, Μελιγαλά, Παραλίας Τυρού, Μουσικό Τρίπολης, Πειραματικό Τρίπολης, «Νέο Σχολείο» Αργολίδας, «Ιδέα» Αργολίδας, 3ο Σπάρτης, Γερακίου, Νεμέας, Μουσικό Κορίνθου.
ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
1ο Τρίπολης, «Νέο Σχολείο» Αργολίδας, «Ιδέα» Αργολίδας, Ξηροκαμπίου, Γκούρας, 1ο Κορίνθου.
ΕΠΑΛ
1ο Μεγαλόπολης, 2ο Τρίπολης
Ε.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα