Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

. Εκπέμπουν SOS οι Ελαιοπαραγωγοί !

Το νεράκι ποιο ακριβό από το λάδι !
Τεράστιο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ τιμής παραγωγού και τιμών κατανάλωσης !
Εξευτελιστικές τιμές αγοράς καταγγέλλουν οι ελαιοπαραγωγοί σε ολόκληρη τη χώρα για το κορυφαίο προϊόν της χώρας, το ελαιόλαδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πλέον φθηνότερο από το νερό»!
Με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να πωλείται σε τιμές αρκετά κάτω των 2 ευρώ το κιλό, το εθνικό προϊόν της Ελλάδας (μαζί με τη φέτα) εκπέμπει SOS.
Η Ελλάδα είναι η νούμερο ένα παραγωγός παγκοσμίως στις μαύρες ελιές και έχει τις περισσότερες ποικιλίες των ελιών από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ενώ παράλληλα κρατά -παγκοσμίως- την τρίτη θέση στην παραγωγή ελιών με περισσότερα από 132 εκατομμύριο δέντρα!
Και ενώ κανείς θα περίμενε ότι θα εξαργυρωνόταν η κραταιά αυτή θέση της Ελλάδας ως ελαιοπαραγωγού χώρας παγκοσμίως, οι ελαιοπαραγωγοί καταγγέλλουν ότι "αναγκάζονται" να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές από λίγα λεπτά έως και ένα ευρώ το κιλό τη στιγμή που στους καταναλωτές φθάνει σε πολλαπλάσια τιμή!
Πολλοί αγρότες μάλιστα τονίζουν ότι με τέτοιες τιμές η ελαιοκαλλιέργεια αρχίζει και μετατρέπεται σε ασύμφορη με αποτέλεσμα να γίνονται ολοένα και πιο συχνά τα φαινόμενα των εγκαταλελειμμένων χωραφιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα