Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Στην τελική ευθεία το πόρισμα για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

 Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το πόρισμα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα, από την επιτροπή, που συστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.
Το πόρισμα, που θα υποβληθεί στους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, και Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, εντός των επόμενων δέκα ημερών, θα περιγράφει αναλυτικά τις μισθολογικές διαφορές ανάμεσα στα υπουργεία, τους φορείς και τους οργανισμούς, και παράλληλα θα διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανακατανομή του προσωπικού σε όλο τον δημόσιο τομέα.
Ήδη, ο υπουργός Εσωτερικών έχει στα χέρια του στοιχεία για πολλές από τις ακραίες μισθολογικές διαφορές, που υπάρχουν στα υπουργεία, και για επιδόματα - πρόκληση, που δίδονται στον δημόσιο τομέα και συνιστούν αδικία, έναντι άλλων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, θέση, χρόνια και τομέα ευθύνης.
Ωστόσο, αυτό που από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ έχει διατυπωθεί επισήμως ως φόβος είναι η περαιτέρω περικοπή του εισοδήματος των δημόσιων υπαλλήλων, παρότι ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι το νέο ενιαίο μισθολόγιο δεν θα υλοποιηθεί για να μειωθεί η μισθολογική δαπάνη στο δημόσιο, αλλά για να υπάρξει, επιτέλους, ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολογικό σύστημα.
Επίσης, το πόρισμα θα αποτελέσει τη διαπραγματευτική βάση για την κυβέρνηση και την ΑΔΕΔΥ, σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο. Σε αυτό, δε, θα στηριχθεί και η προσπάθεια για τον εξορθολογισμό των δημόσιων υπηρεσιών, που έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση ή συγχώνευση φορέων και τις μετατάξεις χιλιάδων υπαλλήλων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα