Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

΄΄Το λιώσιμο του γουρουνιού΄΄ από τον Λαογραφικό όμιλο ΧώραςΣτην εποχή που ζούμε καθημερινά οι ανάγκες μας γίνονται όλο και περισσότερες, ίσως όμως αυτό που έχουμε πραγματική ανάγκη είναι να κοιτάξουμε λίγο πίσω, στο χρόνο, όχι φυσικά για να επιστρέψουμε αλλά για να αντλήσουμε λίγη από τη σοφία των προγόνων μας με την οποία κατάφερναν να ξεπερνούν άπειρες δυσκολίες και να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.
Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι η σοφία του λαού μας όπως εκφράστηκε μέσα από τα έθιμα και τις παραδόσεις είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Γι’ αυτό και εμείς προσπαθούμε να καταγράψουμε και να αναδείξουμε ήθη και έθιμα του λαού μας τα οποία στο διάβα των αιώνων λειτούργησαν ως στοιχεία πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής.
Έτσι με την ευκαιρία της Σαρακοστής, όπως κάθε χρόνο, ο όμιλος μας στις Κατασκηνώσεις του Δήμου Πύλου -Νέστορος στο Κεφαλόβρυσο Χώρας από τις 12:00 το πρωί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου αναβιώνει το ΄΄λιώσιμο του γουρουνιού΄΄.
Ελάτε κυρίως με το κέφι σας αλλά και με την παρέα σας, για να θυμηθούμε οι παλιότεροι και να μάθουμε οι νεότεροι το έθιμο με το οποίο ο λαός μας προετοιμαζόταν για τη Σαρακοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα