Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

«Τσέπωναν» τα λεφτά από τα εισιτήρια του Μετρό - Πάνω από 1,1 εκατ. ευρώ η λείαΣύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ποσό άνω του 1,1 εκατ. ευρώ δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ΣΤΑ.ΣΥ. Δριμύ κατηγορώ από τους υπαλλήλους και τη διοίκηση του 2015 που κατηγορείται για «αδράνεια και σιωπηρή ανοχή»
«Λαυράκι» έβγαλε ο έλεγχος που πραγματοποίησε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης στη ΤΑ.ΣΥ. καθώς διαπιστώθηκε ότι το 2015 διατέθηκαν εισιτήρια και κάρτες αξίας άνω του 1,1 εκατ. ευρώ αλλά τα εν λόγω χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο ταμείο της εταιρείας που διαχειρίζεται τα μέσα σταθερής τροχιάς της πρωτεύουσας.
Μετά από την Εντολή Ελέγχου, έγινε έλεγχος και Ένορκη Διοικητική Εξέταση στη ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε σχετικά με τη διαδικασία είσπραξης και απόδοσης χρηματικών ποσών που προέρχονται από τη διάθεση εισιτηρίων, καρτών απεριορίστων διαδρομών και προστίμων της Εταιρείας για το έτος 2015.
Αφορμή για τον έλεγχο ήταν μια ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από τους υπαλλήλους του Τομέα Καταμέτρησης της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (Μετρό Γραμμές 2 και 3).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διενεργήθηκαν προέκυψαν:
Υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε (Μετρό Γραμμές 2 και 3) προέβησαν σε διαθέσεις εισιτηρίων/καρτών (κουπονιών) σε Εκδότες (πωλητές) Σταθμών του Μετρό, συνολικού ύψους 1.156.321,20 ευρώ προς πώληση στο κοινό, χωρίς να βρεθούν κατά τον έλεγχο του ΓΕΔΔ, τα αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία διακινήσεων των εν λόγω εισιτηρίων/καρτών, με συνέπεια:
α) να μην εμφανίζονται ως λογιστικές εγγραφές στην Ημερήσια Κατάσταση Ταμείου και
β) να μην εμφανίζονται ως εισπράξεις στα ευρεθέντα Πρακτικά της Επιτροπής Καταμέτρησης περιεχομένου σάκων εισπράξεων και ως εκ τούτου, συνολικό ποσό ύψους 1.156.321,20€ να μην έχει αποδοθεί στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος αφορούσε μόνο την απόδοση εισπράξεων από πωλήσεις εισιτηρίων και κουπονιών (καρτών) έτους 2015 και δεν συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από τα Αυτόματα Μηχανήματα Πωλήσεων, που θα αποτελέσουν αντικείμενο επόμενου ελέγχου, ο οποίος θα επεκταθεί και σε προηγούμενα έτη.
Όπως αναφέρει το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης «η διαπιστωθείσα χαλαρότητα των διαδικασιών που ευνοούσε την ανάπτυξη φαινομένων διαφθοράς και χρονικά όπως προκύπτει από τα γεγονότα προσδιορίζεται όχι μόνο στο ελεγχόμενο έτος 2015 αλλά και σε προηγούμενα έτη, αποδίδεται τουλάχιστον σε επίπεδο διοικητικών αρμοδιοτήτων στις εκάστοτε Διοικήσεις καθώς, είτε με την αδράνειά τους, είτε με τη σιωπηρή ανοχή τους δεν διασφάλισαν τη διαδικασία και τα συμφέροντα του Οργανισμού, ως όφειλαν, δημιουργώντας την αίσθηση της ατιμωρησίας.
Για τα ανωτέρω ζητήθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και την Εισαγγελία Διαφθοράς-η οποία έχει ήδη εκδώσει σχετική παραγγελία για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης-ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος αντίστοιχα των υπαλλήλων και στελεχών της ιεραρχίας της Εταιρείας καθώς και μελών Επιτροπών, εμπλεκομένων στη διαδικασία, οι οποίοι είτε με ενέργειες τους είτε με παραλείψεις τους συνέβαλαν στην οικονομική ζημία της Εταιρείας».Read more:newsbomb.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα