Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Αξιοποίηση για το Δημόσιο και τους πολίτες


 Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης
Το θέμα της αναδιοργάνωσης των μονάδων του Στρατού, με το κλείσιμο του στρατοπέδου του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα, επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του ΓΕΕΘΑ προβλέπει, μετά τον Ιούλιο, το κλείσιμο όλων των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο. Σχεδιάζεται να παραμείνουν μόνο τα κέντρα εκπαίδευσης στον Αυλώνα και στη Θήβα και η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων να γίνεται και στις μάχιμες μονάδες στην παραμεθόριο, στον Εβρο και στα νησιά.
Δεν ξέρω αν αυτή τη φορά ο συγκεκριμένος σχεδιασμός θα υλοποιηθεί. Γιατί πέρα από τον προγραμματισμό και τα σχέδια των στρατιωτικών, θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση για να γίνουν όλα αυτά πράξη. Η κυβέρνηση να αντέξει στις πολιτικές πιέσεις βουλευτών, δημάρχων, τοπικών φορέων που αντιδρούν στο κλείσιμο των μονάδων στις περιοχές τους και καταφέρνουν κάθε φορά να περνούν τις απόψεις τους. Η αναδιοργάνωση πρέπει να έχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα, επιχειρήματα που θα βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Το αξιόμαχο και την αποτελεσματικότητα του στρατεύματος μαζί με την οικονομία, τις περικοπές λειτουργικών δαπανών και την εξοικονόμηση πόρων.

Οσον αφορά τις φήμες για το κλείσιμο των στρατοπέδων και τη φιλοξενία προσφύγων, ενοχλητικό και προσβλητικό είναι ότι διακινούνται απ’ αυτούς που κάνουν λόγο για λαθρομετανάστες και ανεπιθύμητους. Γι’ αυτούς που δεν τους θέλουν στην αυλή τους, αδιαφορώντας για τη ζωή και την τύχη τους, λες και δεν πρόκειται για ανθρώπους.

Δε γνωρίζω αν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Ομως, για τον τόπο μας, σε περίπτωση που κλείσει το στρατόπεδο, οφείλουμε να δούμε την αξιοποίησή του με τη στέγαση εκεί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της ΔΟΥ Καλαμάτας, ακόμα. Το Ελληνικό Δημόσιο θα γλιτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο από ενοίκια και οι υπηρεσίες του θα είναι συγκεντρωμένες και θα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα. Ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος που είναι δίπλα στο στρατόπεδο, φέρνει τις υπηρεσίες κοντά σε όλη την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα