Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Σοκ στην Αμερική: Αγοράκι 2 ετών δολοφονήθηκε live στο Facebook [βίντεο]



Η αστυνομία του Σικάγο αναζητεί τον δράστη μιας διπλής ανθρωποκτονίας, με το ένα θύμα να είναι ένα αγοράκι δύο ετών που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, η οποία μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook Live συγκλονίζοντας την Αμερική.
Το αγοράκι, ο Λάβονταϊ Γουάιτ, βρισκόταν στο πίσω κάθισμα ενός κόκκινου αυτοκινήτου μαζί με την 20χρονη θεία του και έναν 26χρονο άνδρα.

Ο νεαρός αυτός ήταν ο στόχος ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο πλαίσιο του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ αντίπαλων συμμοριών, διευκρίνισε χθες η αστυνομία, σημειώνοντας ότι αναζητεί τον δράστη της επίθεσης.
Η νεαρή θεία βιντεοσκοπούσε τη βόλτα τους και την προέβαλε απευθείας στο Facebook Live, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν γαζώθηκε από σφαίρες, μία από τις οποίες έπληξε στο κεφάλι το μικρό αγόρι ενώ μια άλλη επίσης στο κεφάλι τον νεαρό άνδρα.


 


Στο βίντεο φαίνεται επίσης η νεαρή γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε στο στομάχι, να φωνάζει και να εγκαταλείπει το αυτοκίνητο ενώ συνεχίζονται οι πυροβολισμοί, προτού χαθεί σε ένα στενάκι του Σικάγου, το οποίο έχει ξαναποκτήσει τους τελευταίους μήνες την φήμη της πρωτεύουσας του εγκλήματος.
«Κάποια στιγμή, αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Έντι Τζόνσον.
«Δεν πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά μας να πληρώνουν το τίμημα της ανικανότητάς μας να λογοδοτούν για τις πράξεις τους οι κατά συρροή εγκληματίες» που χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα, τόνισε. «Βαρέθηκα πια, το ξέρω, το ίδιο και το Σικάγο», πρόσθεσε.
Τα περιστατικά αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε χθες ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν 19χρονο, που είναι μέλος μιας συμμορίας, για τον φόνο το περασμένο Σάββατο ενός κοριτσιού 11 ετών.
Τα περιστατικά βίας με χρήση πυροβόλων όπλων και οι ανθρωποκτονίες έλαβαν πέρυσι τόσο μεγάλες διαστάσεις που ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να «στείλει την ομοσπονδιακή αστυνομία», αν η πόλη δεν δώσει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη αυτή σφαγή.
Με 750 φόνους και περίπου 3.500 ανταλλαγές πυροβολισμών, το Σικάγο επέστρεψε το 2016 σε επίπεδα βίας που είχε να δει εδώ περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα