Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησαν τα αγροτικά μπλόκα και στη Μεσσηνία

Κλείσιμο για 3 ώρες στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Μεσσήνης 
-Μαζική είσοδος τη Δευτέρα στο Δασαρχείο
Χθες το μεσημέρι έγινε ο πρώτος τρίωρος αποκλεισμός από αγρότες της Μεσσήνης στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Μεσσήνης, στο ύψος της γέφυρας του Παμίσου. Ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 3.00 μετά το μεσημέρι και διήρκεσε μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.
Ο δε προγραμματισμός των αγροτών της περιοχής περιλαμβάνει τρίωρο αποκλεισμό και σήμερα, καθώς και τις επόμενες ημέρες, ενώ το βάρος έχει πέσει στη συγκέντρωση δυνάμεων και στη συντεταγμένη αντίδραση. Γι’ αυτό το λόγο είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπόλοιπους συλλόγους της Μεσσηνίας.
Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού
Από την πλευρά του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση γεωργικών μηχανημάτων στην Πύλο και συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου.
Οι αγρότες της Πυλίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ετοιμάζονται για δυναμική είσοδο στο Δασαρχείο Καλαμάτας τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί, ενώ αναφέρουν σε ανακοίνωση τους ότι «τα νέα μέτρα με την άγρια φοροεπιδρομή προδιαγράφουν την ακόμα παραπέρα διάλυση του πρωτογενούς τομέα της χώρας. 400.000 αγρότες αποκλείστηκαν από επιδοτήσεις και ενισχύσεις μέσα σε ένα χρόνο. Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Μόνο όλοι μαζί και ενωμένοι θα σταματήσουμε το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, τη συγκεντροποίηση της γης και την εξάρτηση της διατροφής του πληθυσμού μας από λίγες εταιρείες. Συγκεντρωνόμαστε όπου υπάρχει Εστία Αγώνα, σε δρόμους, εφορείες, δασαρχεία, συσπειρωνόμαστε σε Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα. Οργανώνουμε νέες αποφασιστικότερες και μαχητικότερες μορφές πάλης».

Κοντά στους αγρότες ο δημαρχος Πύλου-Νέστορος
Να σημειωθεί πως οι αγρότες επισκέφθηκαν το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους. Συμπαραστεκόμενος στους αγρότες ο δήμαρχος τόνισε ότι κρίνεται απαραίτητη η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς η ελληνική οικονομία κινείται χάρις σε αυτόν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει, με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδριάσεις του κατά καιρούς έχει στηρίξει με τις αποφάσεις του τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Ενημέρωσε δε ότι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, με πρωτοβουλία του, έχει πάρει ήδη αποφάσεις για τους δασικούς χάρτες και τη βελτίωση του τρόπου καταπολέμησης του δάκου.
Κλείνοντας δεσμεύθηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν και τα αιτήματα των αγροτών.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα