Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Νέα δημοσκόπηση: Στην 3η θέση η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σε νέα δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών, εμφανίζει σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα φαίνεται να είναι ικανό να αυξήσει τα ποσοστά του σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ταυτόχρονα δείχνει την διαρκή άνοδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το τελευταίο διάστημα και μετά το κλίμα συσπείρωσης, που επικρατεί στην παράταξη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας «Pro Rata» που δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (30/01/2017), στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σε επίπεδο δυνητικής εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται έως το 21% (18% τον Νοέμβριο), η Ν.Δ. έως το 33% (29%), η Χρυσή Αυγή έως το 8% (10%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη έως το 14% (10%), το ΚΚΕ 12% (14%), το ΠΟΤΑΜΙ 8% (8%), οι ΑΝ.ΕΛΛ. 4% (5%), η Ενωση Κεντρώων έως το 7% (8%), η Λαϊκή Ενότητα έως το 4% (3%) και η Πλεύση Ελευθερίας έως το 7% (7%). Στο ερώτημα εάν επιθυμούν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι συμμετέχοντες απαντούν 56% «όχι», 38% «ναι» (μεγαλύτερο κατά έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο) και 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.».
Εξάλλου, στο ερώτημα εάν επιθυμούν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, οι συμμετέχοντες απαντούν 56% «όχι», 38% «ναι» (μεγαλύτερο κατά έξι μονάδες από τον Δεκέμβριο) και 6% «Δ.Ξ./Δ.Α.».
Eξάλλου, στην εντιμότητα ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 26%, ενώ ο κ Τσίπρας 18%. Στην αποτελεσματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 28% έναντι το 11% του κ Τσίπρα. Παράλληλα, το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί τον πρόεδρο της ΝΔ πιο απόμακρο, ενώ πιο απόμακρο θεωρεί τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το 22%.
Εν τω μεταξύ το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα θα χειροτερεύσει σημαντικά (42%) ή λίγο (30%). «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αντισυστημικός» πιστεύει ακόμα η πλειοψηφία (62%).
Η νέα δημοσκόπηση έρχεται δύο ημέρες μετά τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που έδειχνε προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14,1 ποσοστιαίες μονάδες, αφού η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε 27,8% έναντι 13,7% του ΣΥΡΙΖΑ.
πηγή thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα