Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Λαμπρόπουλος - Σαμπαζιώτης δεν πήγαν στην πίτα της Ν.Δ.: Ηχηρές απουσίες με στόχο τον Σαμαρά (vid)

Λαμπρόπουλος - Σαμπαζιώτης δεν πήγαν στην πίτα της Ν.Δ.: Ηχηρές απουσίες με στόχο τον Σαμαρά (vid)
Η παρουσία του κόσμου ήταν ηχηρή, αλλά εξίσου ηχηρές ήταν οι απουσίες δύο πρώην βουλευτών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία από την κοπή της πίτας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Καλαμάτα.
Ο κόσμος βλέπει τις δημοσκοπήσεις και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδομείται καθημερινά και επιστρέφει στις κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ.  ελπίζοντας σε μια αλλαγή πορείας για τη χώρα. Την ίδια στιγμή όμως τα εσωκομματικά προβλήματα της Ν.Δ., πολλά από τα οποία την οδήγησαν σε λάθη και απαξίωση, παραμένουν υπαρκτά και εκδηλώνονται με τη μορφή… απουσιών ακόμα και σε πανηγυρικές εκδηλώσεις.
Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά με ομιλητή τον «προστατευόμενό» του Βασίλη Κικίλια προκάλεσε προφανώς τις απουσίες των πρώην βουλευτών Ιωάννη Λαμπρόπουλου και Δημήτρη Σαμπαζιώτη, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι άλλη μια υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού χωρίς σταυρό στη Μεσσηνία. Ο Αντ. Σαμαράς «καπαρώνει» μια θέση στο ψηφοδέλτιο του νομού και την ίδια ώρα «προωθεί» δικά του πουλέν κλείνοντας ουσιαστικά τον δρόμο σε άλλους παλιούς και νέους υποψήφιους της Ν.Δ. στο νομό. Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει δυσφορία και όπως φαίνεται ισχυρές εντάσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των ψηφοδελτίων. Οι παλιοί βουλευτές της Ν.Δ. δεν είναι διατεθειμένοι, όπως διαμηνύουν, «να πάνε ως πρόβατα σε σφαγή», γι' αυτό και με κάθε ευκαιρία και τρόπο δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους στις επετειακές παρουσίες του Αντώνη Σαμαρά στο νομό που έχουν περισσότερο χαρακτήρα ηγεμονικό και λιγότερο πραγματικής πολιτικής δράσης και παρουσίας.

Ερμηνείες για Νίκα
Στα αξιοπερίεργα της προχθεσινοβραδινής εκδήλωσης είναι η επιστροφή του Παναγιώτη Νίκα στις κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ. Ο δήμαρχος Καλαμάτας «ανακαλύπτει» ξανά το χώρο από τον οποίο προέρχεται και αυτό εκτιμάται πως οφείλεται αφενός στο ότι θέλει να δηλώσει ότι στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αφετέρου στη ροπή που δείχνει να αγκαλιάζει τις επερχόμενες κυβερνήσεις. Η επανάκαμψη Παν. Νίκα στις κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ. εύκολα θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως βήμα συνύπαρξης με τον Αντ. Σαμαρά -στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ- ακόμα και στο ίδιο ψηφοδέλτιο στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα