Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Σακοράφα, Μαριάς, Χουντής στα Χανιά για το «σκάνδαλο Fraport»

: Η Γερμανική κυβέρνηση ήθελε ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει το ξεπούλημα των αεροδρομίων

Με αναφορά στη χρηματοδότηση του ξεπουλήματος των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport με λεφτά από τις ανακεφαλαιοποιημένες από χρήματα των Ελλήνων πολιτών ελληνικές τράπεζες η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Δασκαλογιάννης» καταγγέλλει ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι τυχαίες αλλά σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι οι διεθνείς τράπεζες που εμφανίσθηκαν ως χρηματοδότες της Fraport δεν είναι γερμανικές τράπεζες αλλά ούτε ιδιωτικές. Είναι πιστωτικά και «αναπτυξιακά» ιδρύματα που έχουν συσταθεί με κεφάλαια των ευρωπαικών κρατών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.Η πρωτοβουλία συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του «Δασκαλογιάνης» στους Γερμανούς και μετά την προχθεσινή επιτυχημένη εκδήλωση στο Ρέθυμνο καλεί τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη εκδήλωση την Δευτέρα στις 20 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με ομιλητές τους ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Νότη Μαριά και Νίκο Χουντή.
Η καθιερωμένη συνεδρίαση του Ανοικτού Συντονιστικού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 7.30 στο καφέ Κήπος.

Πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Τα χθεσινά δημοσιεύματα ότι η ανακεφαλαιοποιημένη με χρήματα των Ελλήνων πολιτών εγχώρια τράπεζα Alpha Bank θα χρηματοδοτήσει την γερμανική Fraport με 300 εκατομμύρια ευρώ προκαλεί αγανάκτηση σε κάθε Έλληνα που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ή που δεν μπορεί να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια του και κλείνει την μικρή του επιχείρηση.

Η πρωτοβουλία μας είχε εξηγήσει από την πρώτη στιγμή ότι η Γερμανική κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκτήσει μόνο τον έλεγχο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας άλλα ήθελε ο Ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει και την «εξαγορά» και τις «επενδύσεις»

Επιβεβαιωθήκαμε όχι μόνο τις προηγούμενες ημέρες αλλά θα συνεχίσουμε να επιβεβαιωνόμαστε καθημερινά. Το ύψος των υποχρεώσεων της γερμανικής Fraport δεν είναι στα 3, 5 δις όπως ήταν η αρχικές μας εκτιμήσεις αλλά το συνολικό ποσό έχει ανέβει στα 5,5 δις σύμφωνα με την τελευταία ανάγνωση των ισολογισμών της μητρικής εταιρείας. Πρόκειται δηλαδή για μια υπερχρεωμένη εταιρεία η επιδιώκει να διασωθεί με την μεταφορά των 300 εκατομμυρίων που εισπράτει το ελληνικό δημόσιο από τα ελληνικά αεροδρόμια στα ταμεία της.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες αυτού του τόπου ότι οι περίφημες «διεθνείς» τράπεζες που εμφανίσθηκαν ως χρηματοδότες της Fraport δεν είναι γερμανικές τράπεζες αλλά ούτε ιδιωτικές. Είναι πιστωτικά και «αναπτυξιακά» ιδρύματα που έχουν συσταθεί με κεφάλαια των ευρωπαικών κρατών συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι το «Σκάνδαλο Fraport» με τις όποιες οικονομικές διαστάσεις ήταν και είναι για μας ένα σημαντικό ζήτημα αλλά όχι το κύριο. Το κυρίαρχο για την πρωτοβουλία μας ήταν και εξακολουθεί να είναι η παραμονή του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» της Δυτικής Κρήτης και των υπολοίπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων στα χέρια του Ελληνικού λαού με την παράλληλη αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους διαμέσου ενός Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων όπου τα κέρδη τους θα επαναεπενδύονται για την καλύτερη προσβασιμότητα των Ελλήνων και Ξένων επισκεπτών.

Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του «Δασκαλογιάνης» στους Γερμανούς και μετά την προχθεσινή επιτυχημένη εκδήλωση στο Ρέθυμνο. Καλεί τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες σε συσπείρωση και συμμετοχή στη μεγάλη εκδήλωση την Δευτέρα στις 20 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου με ομιλητές τους ευρωβουλευτές Σοφία Σακοράφα, Νότη Μαριά και Νίκο Χουντή.

Η συνεδρίαση του Ανοικτού Συντονιστικού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 7.30 στο καφέ Κήπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα