Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΟΑΕΔ: 12μηνη παράταση στην προθεσμία για ρύθμιση οφειλών δικαιούχων ΟΕΚ



Η προθεσμία παρατάθηκε μέχρι τις 25 Απριλίου 2019 - Αφορά στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του τέως Οργανιωμού Εργατικής Κατοικίας
Μέχρι τις 25 Απριλίου 2019 πήρε παράταση η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ. ΟΕΚ) στους οποίους έχουν χορηγηθεί οριστικοί τίτλοι παραχώρησης κατοικίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η απόφαση δωδεκάμηνης παράτασης, που κανονικά θα εξέπνεε στις 25/04/2018, ελήφθη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το ΔΣ του ΟΑΕΔ, με στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δικαιούχων.
Επίσης, μέσω της παράτασης επιδιώκεται οι οικιστές να µπορέσουν να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθµίσεις αποπληρωµής των οφειλών τους, βάσει της Υπουργικής Απόφασης 13097/661/13.04.17 και να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία ανά την επικράτεια τιµή µονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, η οποία έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό µέτρο. Υπό προϋποθέσεις προβλέπεται και η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης της παραπάνω προθεσμίας.
Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής, μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους. Για τους δικαιούχους με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης που δεν έχουν υποβάλει αίτημα για υπαγωγή στις ρυθμίσεις εντός της ανωτέρω προθεσμίας, παρέχεται η δυνατότητα εντός εξαμήνου από την παραλαβή του τίτλου να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στις ρυθμίσεις.

Πώς γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του portal του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ» και, στη συνέχεια, ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις». Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώριση της αίτησής τους.


Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 11320 (ΟΑΕΔ call center).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα