Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Το ενδιαφέρον των Ιταλών κρατά ψηλά τις τιμές του ελαιoλάδου

Συντηρείται το θετικό κλίμα στην ελληνική αγορά ελαιoλάδου, με την κινητικότητα των Ιταλών να είναι αυτή που τις τελευταίες ημέρες δίνει τον τόνο στις εμπορικές πράξεις και προσφέρει ερείσματα για περαιτέρω βελτίωση των τιμών, όπως απεικονίζεται και στον σχετικό πίνακα.
Όπως αναφέρουν στην «Ύπαιθρο Χώρα» παράγοντες με γνώση της αγοράς, λίγο πριν κλείσουν για το φετινό καλοκαίρι τα ιταλικά τυποποιητήρια (από 5 έως 20 Αυγούστου) σπεύδουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν, το οποίο, όπως φαίνεται, δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ισπανία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι γνωστοί εμπορικοί οίκοι πληρώνουν στη Λακωνία έως και 3,35 ευρώ/το κιλό για εξειδικευμένες ποιότητες, ενώ για τα συμβατικά ελαιόλαδα η τιμή κινείται από 3 έως 3,10 ευρώ το κιλό. Στη Μεσσηνία η τιμή έχει σταθεροποιηθεί στα 3,10 ευρώ το

κιλό.
Στο μεγαλύτερο κομμάτι της Κρήτης, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς Ηρακλείου στην «ΥΧ», την τελευταία εβδομάδα η τιμή για το ΠΟΠ ελαιόλαδο αυξήθηκε κατά 10 λεπτά σε σχέση με την αύξηση των 20 λεπτών που είχε καταγραφεί πριν από 40 ημέρες και ανήλθε πλέον στα 3,10 ευρώ.
Στη Σητεία, η τιμή διατηρείται σταθερά στα 3,20 ευρώ/κιλό, ενώ και οι εμπορικές πράξεις είναι σχετικά περιορισμένες. Σταθερή παραμένει η τιμή στη Μεσσηνία στα 3,10 ευρώ.
Ωστόσο, κρίσιμο συνεχίζει να είναι το ερώτημα για το τι θα συμβεί στα τέλη Αυγούστου, μια περίοδο καθοριστική για το εμπόριο του ελαιολάδου. Τον επόμενο μήνα, θα αποτυπωθούν πλήρως οι επιπτώσεις που θα έχει ο δάκος στην ποιότητα και την ποσότητα της φετινής σοδειάς, γεγονός που θα επηρεάσει καταλυτικά το επίπεδο των τιμών και των περσινών αποθεμάτων. tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα