Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ένα «σκάσε επιτέλους» από την Καλαμάτα, απέναντι στον Αμβρόσιο

Την ώρα που η χώρα θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του - «χωροφύλακας» της χούντας και υμνητής της Χρυσής Αυγής – Αμβρόσιος ξαναχτύπησε αποδίδοντας την ανείπωτη τραγωδία «στην οργή του Πανοικτίρμονος Θεού» που μας… τιμώρησε «επειδή ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του είναι… άθεοι».
Επιτέλους, όμως, άνθρωποι της Εκκλησίας πήραν θέση κατά των για μία ακόμη φορά χολερικών τοποθετήσεων του Αμβρόσιου, λέγοντάς του ένα «σκάσε επιτέλους» κι ένα «φτάνει πια»!

Σκάσε επιτέλους!
Ένας νέος παπάς από την Καλαμάτα, ο πατήρ Νεόφυτος, με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε με τον πιο αποστομωτικό τρόπο στις αθλιότητες του μητροπολίτη Καλαβρύτων, γράφοντας: «Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… “ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ”, σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο, δε σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε, σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου. Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων, όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ».

Φτάνει πια!
Σε ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα της η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως λέει, επίσης, ένα «φτάνει πια» στον Αμβρόσιο, σημειώνοντας πως «ο άθεος πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαγιάς από ό,τι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πια!
Δεν είναι ο Χριστός μας αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη πίστη μας, αυτή που τάχα υπηρετείτε. Όποιος υπηρετεί την Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δε χρειάζεται να υπάρχει.
Φτάνει, λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων! Αντί να εκτοξεύετε μύδρους, βρείτε τη δύναμη, έστω τώρα, να σταθείτε στο πλευρό του ανθρώπου, στο όνομα της κοινής και αδιαίρετης αγάπης, του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Αποστάσεις κι από την Αρχιεπισκοπή
«Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις», σχολίασε χθες ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.
Μάλιστα και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος… άδειασε το μητροπολίτη Αμβρόσιο κάνοντας λόγο για λυπηρό φαινόμενο. «Οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο», ανέφερε με νόημα, ενώ έστειλε το μήνυμα ότι ο Θεός είναι αγάπη.

Τέλος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης Τύπου για τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, ότι η καταστροφή στην Αττική είναι αποτέλεσμα της κατάρας του Θεού για τον άθεο πρωθυπουργό, απάντησε: «Τώρα έχουμε σοβαρά πράγματα να πούμε…».
πηγή: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα