Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Στους 81 οι νεκροί από τις φωτιές, 74 εξακολουθούν να νοσηλεύονται


«Οι δέκα άνθρωποι που παραμένουν διασωληνωμένοι είναι εγκαυματίες οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του ΕΚΕΠΥ.
Στους 81 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών καθώς πριν από λίγο εντοπίστηκε νεκρή μια 82χρονη γυναίκα στο σπίτι της ενώ το μεσημέρι κατέληξε 84χρονος εγκαυματίας που νοσηλεύονταν στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας.
Το πρωί, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος.
187 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 23 παιδιά. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ 65 ενήλικες παραμένουν σε νοσηλεία, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι. Εννέα παιδιά παραμένουν για νοσηλεία στο Παίδων. Τα περισσότερα από αυτά θα πάρουν εξιτήριο σήμερα. «Οι δέκα άνθρωποι που παραμένουν διασωληνωμένοι είναι εγκαυματίες οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί» είπε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παπαευσταθίου, διοικητής του ΕΚΕΠΥ.
Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι διαπιστωμένοι αγνοούμενοι είναι 25. Εκατόν-τριάντα άνδρες του στρατού και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων.
«Μέχρι στιγμής έχουμε δεχτεί δεκάδες κλήσεις για καταγραφές αγνοουμένων ατόμων. Διευκρινίζεται ότι, επειδή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών, ενδεχομένως ανάμεσα στους αγνοούμενους να περιλαμβάνονται και τα 79 άτομα, των οποίων οι σοροί τους έχουν εντοπιστεί, καθώς και άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στους οικείους τους χωρίς να έχουν ενημερώσει γι' αυτό τις αρμόδιες Αρχές» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σταυρούλα Μαλλίρη.
«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199», επεσήμανε.
Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.
Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη από εθελοντές που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης, από καθαριστές μέχρι μηχανικούς. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για αίμα, κάτι το οποίο είπε νωρίτερα και ο κ Παπαευσταθίου.
Πηγή:skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα