Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κοιμάστε με ανεμιστήρα; Ποιοι οι κίνδυνοι για την υγεία σας

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και αυτό μοιραία σημαίνει ότι η ζέστη κάνει αρκετά πιο δύσκολο τον ύπνο μας.
Συνηθισμένη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η χρήση ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο οποίος φέρνει μια… ανάσα δροσιάς στην κρεβατοκάμαρά μας.© Παρέχεται από: DPG Digital Media S.A. anemistiras orofis
Αν και στους περισσότερους ο ανεμιστήρας δεν προκαλεί προβλήματα, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται εκ μέρους όσων έχουν διαπιστωμένες αλλεργίεςή άσθμα.
Όπως επισημαίνει το Sleep Advisor, καθώς ο ανεμιστήρας ανακυκλώνει τον αέρα που υπάρχει στους κλειστούς χώρους, αυξάνεται η συγκέντρωση σκόνης και άλλων αλλεργιογόνων στον εισπνεόμενο αέρα.

«Ο ανεμιστήρας δημιουργεί ρεύματα αέρα που επιτρέπουν να κυκλοφορούν στους εσωτερικούς χώρους διάφορα σωματίδια, όπως ρύποι και αλλεργιογόνα» αναφέρει σχετικά ο αλλεργιολόγος Δρ Κλίφορντ Μπάσετ. «Για πολλούς από εμάς αυτό δεν δημιουργεί προβλήματα, ωστόσο για όσους έχουν αλλεργίες μπορεί να προκαλέσει έξαρση των συμπτωμάτων τους».
Πέρα από τις αναπνευστικές διαταραχές, ο κρύος αέρας του ανεμιστήρα μπορεί επίσης να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τις μυϊκές κράμπες ή την ξηρότητα του δέρματος, σύμφωνα με το Sleep Advisor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα