Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Προβληματίζει η ραγδαία αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας


17 κρούσματα το τελευταίο τριήμερο – Ανησυχία σε Μάνη και Τριφυλία
Δεκαεπτά ήταν συνολικά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το ΕΟΔΥ. Το γεγονός που προκαλεί, όμως, μεγάλη ανησυχία είναι ότι στην κλινική «Covid19» αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες μέρες οι ασθενείς με κορωνοϊό. Συνολικά χθες δεκαεπτά ήταν οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική, ενώ τρεις είναι οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για «covid» του νοσηλευτικού ιδρύματος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μια εβδομάδα πριν οι ασθενείς στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ήταν περίπου οι μισοί…
Στο μεταξύ, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους με σκοπό την καλύτερη εικόνα για την πανδημία, αλλά και τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Χθες έγιναν συνολικά 510 τεστ σε όλο το νομό. Εξ αυτών, 200 έγιναν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και βρέθηκαν 3 θετικά. Δύο εκ των οποίων είχαν διαπιστωθεί ξανά, ενώ βρέθηκε ακόμα ένα «ορφανό» κρούσμα, που δε συνδέεται με κάποιο ήδη διαπιστωμένο.
Παράλληλα, στη Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων έγιναν 150 rapid test, σε πολίτες αλλά και μαθητές σχολείων της περιοχής. Εκεί βρέθηκαν 5 θετικά, που αφορούν ενήλικες κατοίκους της περιοχής και όχι μαθητές ή συσχετιζόμενους μαζί τους. Πάντως, το ότι η διασπορά του ιού συνεχίζεται αδιάκοπα στην περιοχή της Τριφυλίας φαίνεται και από το γεγονός ότι έκλεισε και το 2ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας για δύο εβδομάδες.
«Συναγερμός» έχει σημάνει και στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας έστειλε μήνυμα ζητώντας από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Στο πλαίσιο της προστασίας της προσωπικής μας υγείας αλλά και της υγείας των συμπολιτών μας ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΟΠΩΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ από την οικία σας. Η εξάπλωση του ιού αλλά το τέλος της πανδημίας επιτυγχάνεται με τον εμβολιασμό μας αλλά και με το σωστό τρόπο ατομικής προστασίας».
Σήμερα Τρίτη, από τις 9.15 το πρωί, στην Καρδαμύλη θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, όπου θα κάνει εκτεταμένα τεστ ταχείας ανιχνεύσεως για τον κορωνοϊό.
Η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας συνεχίζει να προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε χθες τους 406, με τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής να αγγίζουν πληρότητα 100%. Επίσης, χθες επιβεβαιώθηκαν 1.176 νέες μολύνσεις και 30 ακόμα θάνατοι.
Κλείνοντας, στο «μέτωπο» του εμβολιασμού μέχρι και το Σάββατο 27/2 στη Μεσσηνία είχαν εμβολιαστεί 7.278 πολίτες με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 4.281 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα