Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων για το open mall Κυπαρισσίας

Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας καθόρισε τους όρους του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Ανάπλαση οδών και πεζοδρομίων (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας)».
Το έργο αφορά το open mall Κυπαρισσίας προϋπολογισμού 1.403.995 ευρώ με ΦΠΑ.
Όπως αποφασίστηκε καταλυτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών είναι η Τρίτη 23 Μαρτίου στις 10 το πρωί, ενώ το άνοιγμα τους θα γίνει την Παρασκευή 26 του μηνός στις 10 το πρωί.
Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπή Δημήτρης Στριμπάκος: «Ο Δήμος Τριφυλίας σχεδιάζει την υλοποίηση του έργου που αφορά την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου της περιοχής της κεντρικής αγοράς της Δ.Κ. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας. Συγκεκριμένα, η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει ένα δίκτυο των πλέον εμπορικών οδών της πόλης και συγκεκριμένα: 25ης Μαρτίου (από οδό Αναστασοπούλου έως οδό Μελίου), μήκους 235 μ., Ελ. Βενιζέλου (από οδό Πονηροπούλου έως οδό Μελίου), 145 μ., Πονηροπούλου (από οδό Ελ. Βενιζέλου έως οδό Γ. Αλεξόπουλου), 115 μ., Χριστιανουπόλεως (από οδό Ελ. Βενιζέλου έως οδό Γ. Αλεξοπούλου), 115 μ., Ν. Καλαντζάκου (από οδό 25ης Μαρτίου έως οδό Μελίου), 75 μ., Μελίου (από οδό Ελ. Βενιζέλου έως οδό Γ. Αλεξόπουλου), 125 μ., Γ. Γκρίτζαλη (από οδό Μελίου έως κεντρική πλατεία), 65 μ., Γ. Αλεξοπούλου (από οδό Πονηροπούλου έως οδό Μελίου), 145 μ. Κεντρικός άξονας των παρεμβάσεων είναι η οδός 25ης Μαρτίου, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του εμπορικού κέντρου της Κυπαρισσίας και τον άξονα που συνδέει όλα τα επιμέρους σημαντικά στοιχεία της πόλης (Δημαρχείο, Δικαστήρια, πιάτσα ταξί, ε.ο. Πύργου - Μεθώνης, κεντρική πλατεία, ΚΤΕΛ Μεσσηνίας). Η οδός 25ης Μαρτίου και η οδός Ν. Καλαντζάκου είναι χαρακτηρισμένες οδοί ήπιας κυκλοφορίας στην κυκλοφοριακή μελέτη Κυπαρισσίας. Οι οδοί 25ης Μαρτίου, Χριστιανουπόλεως, Ν. Καλαντζάκου και Πονηροπούλου, εντός της περιοχής παρέμβασης, θα αναδιαμορφωθούν πλήρως: θα δημιουργηθεί δίκτυο οδών ήπιας κυκλοφορίας πλάτους 4 μέτρων. Τόσο οι οδοί όσο και τα πεζοδρόμια θα επιστρωθούν με ψυχρούς κυβόλιθους. Στις συμβολές με τις υπόλοιπες οδούς θα κατασκευαστούν ζώνες προσαρμογής από κτυπητό σκυρόδεμα ενισχυμένο πλάτους 1 μέτρου».
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η Σταματία Αλεξοπούλου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Κυπαρισσία είναι ένα έργο το οποίο η παράταξή μας κι ο επικεφαλής μας κ. Παναγιώτης Τσίγγανος στηρίζει και προωθεί από τότε που ξεκίνησε ως ιδέα, από το 2017 και 2018. Σας θυμίζω ότι ο κ. Τσίγγανος μετά την ανάληψη καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής το έφερε στην επιφάνεια και στον δημόσιο διάλογο με ερωτήσεις του στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θυμίζω ότι ρώτησα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα την έγκριση της μελέτης στις 26/1/2021 εάν με τη μελέτη αυτή όπως εμφανίζεται τώρα -γιατί διαφέρει από την αρχική εξ όσων πληροφορούμαι- συμφωνεί ο συνδικαιούχος, δηλαδή ο Εμπορικός Σύλλογος με το Επιμελητήριο. Ρώτησα τι θα γίνει στην οδό 25ης Μαρτίου με την πιάτσα των ταξί. Τι σκοπεύετε να κάνετε; Τι προβλέπεται στη μελέτη και εάν σκοπεύετε να μεταφέρετε αλλού την πιάτσα ταξί. Από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων διατυπώθηκε σύμφωνη γνώμη υπό τον όρο ότι θα υποβάλετε στην υπηρεσία λεπτομερή έκθεση με φωτογραφίες και χρωματική πρόταση για τα κελύφη παλαιών κτηρίων στην περιοχή του έργου. Για τους όρους του διαγωνισμού ψηφίζω υπέρ της εισήγησης».    eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα