Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Αλλάζουν όλα σε φορολοταρία και ηλεκτρονικές συναλλαγές: Πώς θα κερδίσετε έως και 100.000 ευρώ μετρητά πληρώνοντας με κάρτα



"Πληρώστε με κάρτα ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού και κερδίστε πλούσια δώρα". Το υπουργείο Οικονομικών έκανε πράξη την πρόθεσή του να αλλάξει ριζικά το καθεστώς της λεγόμενης φορολοταρίας και από τον Φεβρουάριο, ενεργοποιεί τα λιγότερα μεν, αλλά σαφώς ποιο πλούσια δώρα που θα κληρώνονται στους τυχερούς.
Από τον Φεβρουάριο, η ΑΑΔΕ που έχει και την ευθύνη διενέργειας των κληρώσεων, δεν θα μοιράζει 1000 ευρώ κάθε μήνα σε 1000 τυχερούς.
Ένας τυχερός θα κερδίζει 50.000 ευρώ, πέντε τυχεροί από 20.000 ευρώ, 50 τυχεροί από 5000 ευρώ και 500 τυχεροί από 1000 ευρώ. Οι "λαχνοί" θα είναι και πάλι συνάρτηση της αξίας των ηλεκτρονικών πληρωμών ενώ για τους τυχερούς τα χρήματα θα κατατίθεται αυτομάτως στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μια φορά τον χρόνο, θα πραγματοποιείται μια μεγάλη κλήρωση –τον Δεκέμβριο για να έχει και χαρακτήρα… πρωτοχρονιάτικου λαχείου- και σε αυτήν 12 τυχεροί θα κερδίζουν από 100.000 ευρώ.
Η αλλαγή στα έπαθλα της φορολοταρίας δεν θα είναι το μόνο μέτρο στην κατεύθυνση της τόνωσης των πληρωμών με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η στρατηγική επιλογή να γίνει το χρήμα "ηλεκτρονικό" ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή από τον ΦΠΑ θα στηριχτεί και με τις εκπτώσεις φόρου για την διενέργεια συγκεκριμένων πληρωμών με κάρτα. Πρόκειται για πληρωμές σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες οι οποίες θα "αποκαλυφθούν" μέχρι το τέλος του μήνα.
Ποιες θα είναι οι εκπτώσεις φόρου; Θα εξαρτάται από το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος:
1. Για χαμηλές αποδοχές στα όρια του αφορολογήτου δεν θα υπάρχει κανένα οικονομικό κίνητρο.
2. Για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ η έκπτωση θα φτάνει στο 6,6% επί της αξίας της απόδειξης
3. Για εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ, θα έχουμε έκπτωση 8,4%
4. Για εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ η έκπτωση θα διαμορφώνεται στο 10,8% και
5. Για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ θα φτάνει στο 13% που είναι και το υψηλότερο ποσοστό.
Ουσιαστικά δηλαδή, από τον Φεβρουάριο, το υπουργείο Οικονομικών βγαίνει με διπλό "σύνθημα" στην αγορά καλώντας τους πολίτες να πληρώσουν με κάρτα: τους ζητά να χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα με αντάλλαγμα μια έκπτωση φόρου η οποία μπορεί να φτάνει ακόμη και στο 13% της αξίας της συναλλαγής (σ.σ με κίνδυνο βέβαια ο επαγγελματίας να ζητήσει τον ΦΠΑ και ο καταναλωτής να βγει χαμένος τελικώς έχοντας ως μόνο κέρδος το ότι θα συμβάλλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Και πέραν των φορολογικών εκπτώσεων, τους δίνει και το κίνητρο συμμετοχής σε μια λοταρία η οποία από τον Φεβρουάριο, θα αλλάζει τις ζωές 5-6 τυχερών ανά μήνα καθώς τα ποσά των επάθλων θα είναι πλέον μεγάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα