Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

“Αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Χίλτον


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ΧΙΛΤΟΝ Αθηνών, ΙΟΝΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ, μέλος του ομίλου της ΤΕΜΕΣ, συμφερόντων του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ανακοίνωσε επίσημα ότι στις 31 Ιανουαρίου 2022 διακόπτεται η λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανακαίνισης, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου 3 χρόνια.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συνάδελφους εργαζομένους στο Ξενοδοχείο Hilton που αντιστέκονται μέσα από το σωματείο τους, απέναντι στη προσπάθεια της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ και της HILTON να απολύσουν όλο το προσωπικό και να απαλλαγούν από τα δικαιώματα των εργαζομένων με αφορμή την ανακαίνιση του Ξενοδοχείου. Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ξεκαθάρισε στους περίπου 350 εργαζόμενους ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα τους μέχρι το άνοιγμα του Ξενοδοχείου προσφέροντας τους ουσιαστικά 2 επιλογές εθελούσιας αποχώρησης οι οποίες έχουν μία και μοναδική συνισταμένη, την ΑΠΟΛΥΣΗ.
Η επιδίωξη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΑΕ να εξαγοράσει την συναίνεση των συναδέλφων για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο μαζικής εκκαθάρισης από εργαζόμενους με συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα μπορεί να εμποδιστεί με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον αγώνα.
Να μην επιτρέψουμε μετά την ανακαίνιση να απασχοληθεί νέο προσωπικό αποκλειστικά με ευέλικτες μορφές εργασίας και μέσω δουλεμπορικών εταιρειών.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εργοδοσία πήρε αυτή την απόφαση σε μια περίοδο όπου «τρέχουν» από τη κυβέρνηση μια σειρά από επιδοτήσεις και προνόμια, συνολικά προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η κυβέρνηση με τη πολιτική που εφαρμόζει συνολικά έχει δώσει το “πράσινο φως” σε Ξενοδόχους και μεγάλες επιχειρήσεις στον επισιτισμό να προχωρούν σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας και των προγραμμάτων αναστολής και “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση των κερδών που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τη δική μας δουλειά. Λογαριάζουν όμως χωρίς τους ξενοδοχοϋπάλληλους αλλά και όλους εμάς τους εργαζόμενους του κλάδου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην “τσιμπήσουν” και να μην παρασυρθούν από τους καλοθελητές του μηχανισμού της εργοδοσίας. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραδώσει στην εργοδοσία το κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην μόνιμη εργασία ούτε να συναινέσει σε απόλυση η οποία του “σερβίρεται” καλά κρυμμένη σε ένα οικονομικό πακέτο αποχώρησης. Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης σημαίνει αυτομάτως οριστική απώλεια του κεκτημένου δικαιώματος ο εργαζόμενος να συνεχίσει να εργάζεται και να βιοπορίζεται από την Ιονική ξενοδοχειακή όσο διαρκεί η ανακαίνιση αλλά και μετά.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του HILTON σήμερα, γιατί μπορεί να είμαστε εμείς στην θέση τους αύριο.
Απαιτούμε από τη κυβέρνηση και τους εργοδότες τώρα να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, το εισόδημα και την υγεία των εργαζομένων.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα