Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Νέα υπόθεση "ψευτογιατρού": Παρίστανε χρόνια τον καρδιολόγο σε αθλητικά σωματεία


Νέα υπόθεση "ψευτογιατρού” έρχεται στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά η υπόθεση αφορά σε έναν άνδρα ο οποίος παρίστανε τον καρδιολόγο και μάλιστα σε αθλητικούς συλλόγους. Ο συγκεκριμένος είχε πλαστογραφήσει πλαστό πτυχίο και πλαστή κάρτα του ιατρικού Συλλόγου και επι σειρά ετών ξεγλιστρούσε από τις αρχές.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί πριν οκτώ χρόνια, ωστόσο μόλις σήμερα θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών προκειμένου να λογοδοτήσει για σοβαρά αδικήματα.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο "ψευτογιατρός” κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι "με πρόθεση και με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, εν γνώσει του, κατάρτισε και χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσει άλλον για γεγονός που έχει έννομες συνέπειες. Συγκεκριμένα, προσκόμισε σε αθλητικά σωματεία προκειμένου να τον προσλάβουν για την εξέταση των αθλούμενων και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιατρός – καρδιολόγος, αντίγραφο πτυχίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που όμως ήταν πλαστό, όπως προέκυψε από έγγραφο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάρτα μέλους του Ιατρικού Συλλόγου, που επίσης ήταν πλαστή, καθόσον ουδέποτε έλαβε την ιδιότητα του ιατρού, ώστε να μπορέσει να εγγραφεί στον Ιατρικό Σύλλογο”.
Προέβη δε ο κατηγορούμενος στις πράξεις αυτές, με σκοπό "να παραπλανήσει τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, ως προς τη γνησιότητα των εγγράφων αυτών και την πλήρωση των προϋποθέσεων στο πρόσωπό του για την άσκηση του επαγγέλματος του ιατρού, ώστε να τον προσλάβουν ως ιατρό καρδιολόγο”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπόθεση αυτή καταγγέλθηκε πριν από 8 έτη από έναν πολίτη που γνώριζε τη δράση του και μάλιστα αρχικά είχε μπει στο αρχείο. Ο ψευτογιατρός , σύμφωνα με την κατηγορία, συνέχιζε τη δράση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα