Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό


Έκτακτες ανακοινώσεις για την κακοκαιρία “Ελπίς” από την Πολιτική Προστασία. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχείριση της κατάστασης, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται εκεί.
‘Έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη μέρα και είπε ότι μέχρι αύριο, οι συνθήκες θα συνεχίσουν να είναι αντίξοες, με χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις. Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό, τόνισε.
“Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό, παρά τις συσκέψεις που κάναμε. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό. Οφείλουμε μια απολογία σε όσους ταλαιπωρούνται” είπε ο κ. Στυλιανίδης, κάνοντας λόγο για τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί στην Αττική Οδό. “Εάν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα το αντιμετωπίζαμε αυτή τη στιγμή” τόνισε, συνεχίζοντας να πετάει το “μπαλάκι” στην εταιρεία. Όπως σημείωσε, έχει ξεκινήσει η προοδευτική αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για λιγοστά προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στην Εύβοια και την Αττική, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
Αδικαιολόγητο χάος στους δρόμους
Σημειώνεται πάντως παρά τις συνεχείς συσκέψεις ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα με εκείνα του περασμένου Φεβρουαρίου με την κακοκαιρία “Μήδεια”, το στοίχημα της Πολιτικής Προστασίας για να παραμείνουν ανοιχτοί οι εθνικές οδοί και οι κεντρικοί δρόμοι χάθηκε. Τα όσα εκτυλίσσονται στην Αττική από το πρωί είναι αδικαιολόγητα, αποτυπώνοντας την παντελή έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών από την Πολιτική Προστασία. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι ο μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, η πόλη παρέλυσε. Παρότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν εδώ και μέρες για ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κρατικός μηχανισμός εμφανίστηκε τελικά απροετοίμαστος. Γιατί εκτός από την Αττική Οδό, ακινητοποιημένα οχήματα υπάρχουν και πολλές άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η λεωφόρο Μαραθώνος και η περιφερειακή του Καρέα. Επίσης, άγνωστο για ποιον λόγο δεν απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, αφού γνώριζαν ότι θα υπάρξουν έντονη χιονόπτωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή δίπλωσαν νταλίκες και ακινητοποιήθηκαν φορτηγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα