Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Οικονομική Επιτροπή: Διαφωνίες για τις εκπτώσεις σε έργα της Τριφυλίας


Διαφωνίες εκφράστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας από την αντιπολίτευση, για την αποδοχή από την πλευρά της πλειοψηφίας προσφορών με μηδενική ή ελάχιστη έκπτωση σε έργα του δήμου.
Χαρακτηριστικά στη συζήτηση για την έγκριση του Πρακτικού ΙΙ σχετικά με τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής, της τεχνικής προσφοράς και της οικονομικής προσφοράς των συμμετεχόντων στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού δημοτικού φωτισμού και κτηρίων Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού», ο προσωρινός ανάδοχος ήταν με μηδενική έκπτωση σε προϋπολογισμό έργου 79.850 χωρίς ΦΠΑ.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης τόνισε πως πρώτη φορά βλέπει διαγωνισμό με έναν ενδιαφερόμενο και με μηδενική έκπτωση. Ενδεχομένως, είπε, με τις προδιαγραφές της μελέτης να μην βρίσκονταν από άλλους τα υλικά. Συμπλήρωσε δε ότι ο συγκεκριμένος οικονομικός φορέας το 2020 είχε πάρει απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 104.744 ευρώ με μηδενική έκπτωση και το 2021 απευθείας ανάθεση 24.790 επίσης με μηδενική έκπτωση.
Έτσι ζήτησε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός όπως και ο σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, ωστόσο με τις ψήφους της συμπολίτευσης εγκρίθηκε το πρακτικό με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο να σημειώνει πως υπήρξε και από άλλο φορέα συμμετοχή αλλά απορρίφθηκε.
Επίσης στην έγκριση πρακτικών Ι και ΙΙ σχετικά με τον έλεγχο των Δικαιολογητικών Συμμετοχής, της Τεχνικής Προσφοράς και της Οικονομικής προσφοράς των συμμετεχόντων στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Προμήθεια υλικών οδοσήμανσης – ονοματοδοσίας οδών Δήμου Τριφυλίας» που υπήρχε μόνο ένας συμμετέχοντας και επί αρχικού προϋπολογισμού 90.000 χωρίς ΦΠΑ η προσφορά ήταν 89.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ζητήθηκε από τους κ. Μερκούρη και Αλευρά η επανάληψη του διαγωνισμού.
Όπως και για το διαγωνισμό για την παιδική χαρά Κυπαρισσίας που σε προϋπολογισμό 60.000 ευρώ η προσφορά ήταν 59.699 ευρώ.
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα έκανε προγραμματισμό προσλήψεων συμβασιούχων για το νέο έτος και πιο συγκεκριμένα 1 πολιτικού μηχανικού και 1 μηχανολόγου μηχανικού για 8 μήνες, 17 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης για 10 μήνες και 4 σχολικών καθαριστριών 3ωρης απασχόλησης για 10 μήνες.
Τέλος να σημειώσουμε ότι στην πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση η Οικονομική Επιτροπή αρχικά συγκροτήθηκε σε σώμα και στη συνέχεια εξέλεξε τον ανεξάρτητο σύμβουλο Παναγιώτη Αλευρά ως αντιπρόεδρο με 2 ψήφους υπέρ και 4 λευκά.   Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα