Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση εργασίας με Διευθυντές ΔΑΟΚ

Συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Στάθη Αναστασόπουλου, με τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους των τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται, κατ’
αρχήν, με τη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ επιπλέον, συζητήθηκαν
διεξοδικά τα εγγειοβελτιωτικά έργα ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς επίσης και τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται, κατά τη λειτουργία τους.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα ώριμων μελετητικά έργων, υπό σχεδιασμό ή υπό κατασκευή διαφόρων κατηγοριών αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αναδασμοί κλπ.
Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τις υπηρεσίες να εντείνουν τις προσπάθειες αξιοποίησης όλων των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπουργείου, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του γεωργικού τομέα και κατ΄επέκταση την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος. Επίσης ζήτησε σχετικό υπόμνημα από τις υπηρεσίες με έμφαση σε σημαντικά ζητήματα, προκειμένου να τεθεί υπόψη του Υπουργού
Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιου Λιβανού, σε προγραμματισμένη συνάντηση την προσεχή Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. 
Θέμα: «Αυτοψία σε καλλιέργειες πατάτας»
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από τη Δ/ντρια ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Γεωργακοπούλου, επισκέφθηκε στην περιοχή Μπουρνιά και Μπούκα Μεσσήνης, κυρίως καλλιέργειες πατάτας, προκειμένου να διαπιστωθούν πιθανές ζημιές από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Προς το παρόν δεν διαπιστώθηκαν ζητήματα παγετού, επειδή όμως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη οι παραγωγοί παραμένουν σε επιφυλακή και βρίσκονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και το ΓΟΕΒ, ενώ δήλωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την επάρκεια νερού προς παγοπροστασία.
Γραφείο Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα