Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την νέα συνεργασία της Costa Navarino!!! Τι είναι τελικά τα W Hotels;


Η W Hotels είναι μια αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων πολυτελείας lifestyle που ανήκει στη Marriott International που διατίθεται στην αγορά για νεότερη ηλικιακή ομάδα.
Ιστορία
Το W Hotels κυκλοφόρησε το 1998 με το W New York, μια μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου Doral Inn στη λεωφόρο Lexington, στο Μανχάταν.  Γρήγορα έγινε δημοφιλής ως νυχτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης.  Εντοπίζοντας ένα κενό στην αγορά, ο Barry Sternlicht , Διευθύνων Σύμβουλος της Starwood Hotels 1995–2005, δημιούργησε τη μάρκα που έκανε δημοφιλή την έννοια του τρόπου ζωής του ξενοδοχείου, η εστίαση στη μόδα και το ντιζάιν.  Αυτό περιλάμβανε σκούρα, σιωπηλά χρώματα, βουρτσισμένο μέταλλο, προσωπικό ξενοδοχείου με μαύρα μπλουζάκια και όχι λευκά σακάκια, καλόγουστες φωτογραφίες και ένα μοντέρνο μπαρ.  Η απαίτησή του για ολόλευκα κλινοσκεπάσματα απαιτούσε από τους κατασκευαστές να αναπτύξουν λευκό ύφασμα που να παραμένει καθαρό χωρίς εβδομαδιαίο στεγνό καθάρισμα.
Τα προηγούμενα Ws στις ΗΠΑ έκαναν ανακαινίσεις αιχμής σε υπάρχοντα ξενοδοχεία εντός του ομίλου Starwood. Η αντικατάσταση του λόμπι με την έννοια του "καθιστικού", όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο μπαρ, διέφερε από το παραδοσιακό ξενοδοχείο. Αν και ο W λαμβάνει τα εύσημα για την ιδέα, η υποκείμενη ιδέα ήταν κάποτε κοινή. Στη δεκαετία του 1800, το λόμπι παρείχε ένα κοινωνικό σημείο συγκέντρωσης στις περισσότερες κοινότητες. Σε παλαιότερες εποχές, το μπαρ ήταν συχνά αδιαχώριστο από το λόμπι. Ωστόσο, η φιλόδοξη, κομψή, μοντέρνα και πολύ ισχυρή σχεδιαστική ταυτότητα ήταν το μοναδικό χαρακτηριστικό της W. Το 2001, η Starwood πρόσθεσε το W New York - Times Square, ένα μοντέλο σχεδιασμού για την ταχεία επέκταση των ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη δεκαετία. 
Ακολουθώντας τις νέες τάσεις, η πρόκληση ήταν να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ του στυλ, της καινοτομίας, της συμπεριφοράς και της κερδοφορίας. Οι καλεσμένοι αναζήτησαν περισσότερα από τα στυλ κοπής μπισκότων που είχαν ορίσει προηγουμένως τα πολυτελή και επώνυμα ακίνητα. Η νευρική επωνυμία W εξελίχθηκε με τους καταναλωτές. Τα δημογραφικά στοιχεία των πρώτων επισκεπτών οδήγησαν την άνοδο του W στην κατηγορία των πολυτελών ξενοδοχείων. Ενσωμάτωσε τη λαϊκή κουλτούρα, το σύγχρονο ντιζάιν και μια ορισμένη περιστασιακή ασεβή στάση. 
Κάθε νέο W είναι μοναδικό, αλλά όλα ενσωματώνουν έναν όροφο εισόδου που χωράει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένου του λόμπι ή του "καθιστικού", ένα μπαρ, εστιατόριο και εσωτερικούς και εξωτερικούς "κόμβους". Ωστόσο, η μάρκα, τοποθετημένη για το αμερικανικό περιβάλλον, σιγά σιγά γήρανση. Με την παγκόσμια επέκταση, η αισθητική έπρεπε να εξελιχθεί για να έχει απήχηση σε αυτές τις αγορές.  Κατά συνέπεια, κάθε χώρος ενσωμάτωσε τοπικά πολιτιστικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. 
Το W άνοιξε το πρώτο του ξενοδοχείο στην Ευρώπη στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2008. Μέσα στα ανακαινισμένα Akaretler Row Houses, μια ομάδα ιστορικών κατασκευών που χτίστηκαν τη δεκαετία του 1870 για να στεγάσουν τους υπαλλήλους του παλατιού Dolmabahçe, το ξενοδοχείο συνδυάζει τον παραδοσιακό οθωμανικό σχεδιασμό των σπιτιών σε σειρά με τη σύγχρονη αίσθηση μιας μάρκας πολυτελείας.  Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2009, το ξενοδοχείο W Barcelona ήταν το πρώτο του W στη Δυτική Ευρώπη . Το φουτουριστικό σχέδιο 26 ορόφων του αρχιτέκτονα Ricardo Bofill, σε σχήμα πανιού, είναι ορατό από όλη την πόλη. Μια μοναδική τοποθεσία είναι η Punta de Mita, στο Μεξικό, όπου το W, που αγκαλιάζει την κουλτούρα του σέρφινγκ, χτίστηκε κατά μήκος της παραλίας και στο φυσικό δάσος της κοντινής πλαγιάς του λόφου. Ένα αξιοσημείωτο έργο υπό ανάπτυξη είναι το 62-όροφο W Mumbai, γνωστό και ως Namaste Tower .
Πολλά ακίνητα συστεγάζονται με πολυτελή διαμερίσματα γνωστά ως "Residences at the W", όπως το W Boston και το W Austin. Αυτές οι κατοικίες διατίθενται επίσης στην αγορά προς μια νεότερη, πιο εύπορη δημογραφική ομάδα.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, η Marriott απέκτησε την αλυσίδα W ως μέρος της εξαγοράς της Starwood.
Ο κίνδυνος να επιδιώξεις να συλλάβεις τη στιγμή είναι ότι η στιγμή θα περάσει αναπόφευκτα.  Οι προσδοκίες των καταναλωτών έχουν εξελιχθεί πέρα ​​από τα προηγούμενα σχέδια της Βόρειας Αμερικής W. Τα τελευταία χρόνια, οι βαθμολογίες ικανοποίησης επισκεπτών έχουν μειωθεί σε τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική. Η επωνυμία W δεν είναι πλέον η πρωτοπόρος των ξενοδοχείων στον τρόπο ζωής, αλλά θεωρείται πλέον χρονολογημένη από τους σημερινούς νέους καταναλωτές πολυτελούς τρόπου ζωής. Κατά συνέπεια, η W εκσυγχρονίζεται. Τα προϊόντα Bliss , που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για όλες τις ανέσεις μπάνιου, έχουν εξαφανιστεί. Το W Union Square, το οποίο βρίσκεται υπό ανακαίνιση και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ξανά το 2022, θα περιλαμβάνει ένα καφέ υγιεινής διατροφής, ένα μπαρ και εστιατόριο προορισμού, ένα μπαρ στον τελευταίο όροφο, ένα επώνυμο σπα και ένα μεγάλο γυμναστήριο. Αυτή η τοποθεσία θα δείξει την επόμενη κατεύθυνση σχεδιασμού.


W Νέα Υόρκη - Union Square 

Τοποθεσίες
Από το 2020, η W λειτουργεί 66 ξενοδοχεία σε 25 χώρες με 16.494 δωμάτια και σχεδιάζει να επεκταθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με 34 ξενοδοχεία με 8.276 δωμάτια.
Επιλογή ακινήτων:
Βόρεια Αμερική
W Atlanta - Midtown
W Austin Hotel and Residences
W Boston Hotel and Residences
W Los Angeles - West Beverly Hills
W Minneapolis - The Foshay
Δ Νέα Υόρκη - Union Square
Δ Σαν Φρανσίσκο
W Washington, DC (μεταονομάστηκε σε Hotel Washington, 2021)
W Φιλαδέλφεια
W Μαϊάμι
Ευρώπη
Δ Βαρκελώνη
W Άμστερνταμ
Δ Λονδίνο
W Εδιμβούργο - St James Quarter (Εγκαίνια Χειμώνας 2022)
W Costa Navarino - Ελλάδα (Εγκαίνια Καλοκαίρι 2022)
μέση Ανατολή
W Άμπου Ντάμπι - Νήσος Γιας
W Αμμάν
W Μοσχάτο
W Ντουμπάι
W Ντόχα
Ασία-Ειρηνικός
W Μπανγκόκ
W Κουάλα Λουμπούρ
W Χονγκ Κονγκ
W Ταϊπέι
Δ Μπαλί
W Γκόα
W Brisbane
W Koh Samui
W Μελβούρνη
W Μαλδίβες
W Σιγκαπούρη - Sentosa Cove
W Sydney (Εγκαίνια σύντομα)  
Πηγή: wikipedia-org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα