Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Πόσα δωρεάν self test προμηθεύονται από σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί


Ξεκίνησε σήμερα (19/01) η διάθεση των self test στα φαρμακεία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, από σήμερα μέχρι και το προσεχές Σάββατο 22/1, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, όπως και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται 5 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test.
Να σημειωθεί ότι αυτά τα 5 self test προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των ελέγχων από τις 24 Ιανουαρίου έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2022.
Την Παρασκευή το επόμενο self test
Σύμφωνα, με τα όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, επόμενος -και τελευταίος για την τρέχουσα εβδομάδα- έλεγχος για τον κορoνοϊό πρέπει να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα το πρωί της Παρασκευής, με την έλευση στα σχολεία, καθώς το self test μπορεί να γίνει μέχρι και 24 ώρες πριν την παρουσία στην εκπαιδευτική δομή.
Υπενθυμίζεται ότι η βασική αλλαγή στο πρωτόκολλο έχει να κάνει με το ότι υποχρέωση για self test έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως (εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι), καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, ώστε να έχουν πρόσβαση στις σχολικές μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα