Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Αυξήσεις μέχρι και 38,5% πέτυχε η Ομοσπονδία Οικοδόμων: “Αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα”


Ευοδώθηκαν οι αγώνες της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, καθώς η κλαδική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε προβλέπει ουσιαστικές αυξήσεις. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, Παναγιώτης Καράμπελας, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για “αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα” που συνεχίζεται για την εφαρμογή της σύμβασης παντού…
“Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, μετά τη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις του κλάδου των Οικοδόμων την Πέμπτη 28 Απρίλη 2022, ανακοινώνει την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
Η επιτυχία της υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ, μετά από αρκετά χρόνια, είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα, των Πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και των οικοδομικών σωματείων μέσα στους χώρους δουλειάς.
Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια των οικοδόμων, που θα αξιοποιηθεί άμεσα και ουσιαστικά, για νέες κατακτήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης.
Η νέα κλαδική ΣΣΕ θα ισχύσει από 1.4.2022 και προβλέπει τα εξής: 
  • Αύξηση 18,3% στο κατώτερο ημερομίσθιο του εργάτη.
  • Αύξηση 28,4% στο κατώτερο ημερομίσθιο του βοηθού και ειδικευμένου εργάτη.
  • Αύξηση 38,5% στο κατώτερο ημερομίσθιο του τεχνίτη.
Στα παραπάνω κατώτερα ημερομίσθια προστίθενται: 
  • 10% επίδομα γάμου.
  • 5% για κάθε τριετία και μέχρι 6 τριετίες.
  • 10% επίδομα σπουδών.
  • 5% για εργασία σε στοές, θαλάσσια έργα και εργασία σε ύψος άνω των 30 μέτρων.
  • Επιπλέον 5 ημερομίσθια (σύνολο 30) σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, πέραν των 25 που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Η επιτυχία της υπογραφής κλαδικής ΣΣΕ δε σημαίνει πως ο αγώνας μας τελειώνει εδώ. Αντίθετα, τώρα χρειάζεται ο αγώνας να δυναμώσει, να ενταθεί η πάλη για την εφαρμογή της σε όλους τους χώρους δουλειάς. Αυτό το στόχο έχουμε μπροστά μας και θα αγωνιστούμε να τον πετύχουμε.
Η κήρυξη της υποχρεωτικότητας και της επέκτασης της εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο, πέραν των εργοδοτικών οργανώσεων που την υπογράφουν εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των εργοδοτών, πρέπει να γίνει εδώ και τώρα, χωρίς καμία δικαιολογία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, μαζί με τα οικοδομικά σωματεία, άμεσα θα κινήσει τη διαδικασία για να κηρυχθεί η ΣΣΕ υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι σε κάποια εργοδοτική οργάνωση.
Μπροστά μας έχουμε μεγάλους αγώνες. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του αγώνα, της οργάνωσης, της Ομοσπονδίας και του σωματείου μας, μπορούμε να πετύχουμε νέες νίκες και αποτελέσματα. Να προστατεύσουμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για εμάς και τις οικογένειές μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο γενικότερο αγώνα που δίνουμε ως εργάτες ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες.
Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων την Κυριακή 1η Μάη 10πμ στην κεντρική πλατεία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα